Beauty Trade special, van zaterdag 20 maart tot en met maandag 22 maart in hal 1 en 2 van Jaarbeurs Utrecht, belooft een topper te worden. Deze vakbeurs voor de schoonheidsverzorging heeft een complete metamorfose ondergaan. De indeling is aangepast en het beursontwerp is compleet onder handen genomen, resulterend in een luxe uitstraling. De focus van de komende editie ligt behalve op nieuw assortiment op inspirerende activiteiten, bijeenkomsten en wedstrijden.

Beursthema is ‘Look to the Future’. Guy Sarlemijn Interior Design geeft op stijlvolle wijze invulling aan dit thema met presentaties van futuristische salonconcepten. Een van de primeurs is het Brancheplein Nagelverzorging in hal 1, waarmee de nagelbranche op Beauty Trade special voor het eerst een eigen platform en ontmoetingspunt heeft.

Trendwatcher Marjanne Riemens presenteert elke beursdag de nieuwste voorjaars- en zomertrends in de vorm van het exclusieve trendreport ‘Touch the Future’. Zij laat de geïnteresseerden in de Trendlounge in hal 2 op interactieve wijze kennis maken met de nieuwste haartrends, beauty & make-up, summer fashion en accessoires van de internationale catwalks. Op twee verspreide podia in hal 1, waar dagelijks hairstyle en visagie presentaties worden gegeven, kunnen de aanwezigen van de trendreport presentatie zich aansluitend laten stylen conform de zojuist gepresenteerde nieuwe trends.

‘Place to be’
Het Brancheplein Nagelverzorging in hal 1 is ‘the place to be’ voor nagelstylisten om inspiratie op te doen bij demonstraties en gratis workshops. Op zaterdag en zondag organiseert Het Nagelgilde hier de Nederlandse Kampioenschappen Nail Art en 3D Fantasy Nail Art, met ’s middags de bekendmaking van de prijswinnaars.

Beauty Awards
Ander belangrijk element op het activiteitenprogramma van Beauty Trade special is de feestelijke uitreiking op zondagavond van twee Beauty Awards, voor de Schoonheidsspecialist van het Jaar en de Salon van het Jaar. Deze verkiezingen zullen uitgroeien tot een groots, jaarlijks gala evenement voor de beautybranche.

Beauty Press Innovation Award
Maandag staat de uitreiking op het programma van de Beauty Press Innovation Award, een gezamenlijk initiatief van leveranciersorganisatie BT&EA, SANOMA Uitgevers en beursorganisatie VNU Exhibitions. Deze prijs stond voorheen bekend als Estetica Beauty Innovation Award. De tien producten die een vakjury voorafgaand aan de beurs heeft genomineerd worden geëxposeerd in speciale displays, zowel in de entreepartij als in de Trendlounge in hal 2. De consumentenjury, bestaande uit vertegenwoordigers van consumentenglossy’s, maken op de laatste beursdag de top 3 bekend.
Tijdens een feestelijke VIP/PRESS-meeting in de Trendlounge in hal 2 wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt de prestigieuze Award, een pagina met het winnende product in de zomereditie van ESTETICA NL, met een publiciteitswaarde van 2.500 euro, en een pagina in de shopping guide Beauty2Buy van VNU Exhibitions.

Speciale badge
De voortgaande professionalisering van de beurs komt tot uiting in de introductie van een duidelijke bezoekersbadge ter vergroting van de herkenbaarheid voor de exposanten. Voor een efficiënt beursbezoek wordt op de badge behalve de naam ook de sector vermeld waarin de bezoeker werkzaam is. Dit biedt exposanten de mogelijkheid om direct de gewenste gesprekspartners aan te spreken, resulterend in een echte win-win situatie voor beide partijen.

Actueel overzicht
Het expositieprogramma omvat producten en apparatuur voor schoonheidsspecialisten, hand- en nagelverzorgers/stylisten, visagisten, cosmetische voetverzorging, schoonheidsinstituten, zonnestudio’s en beautycentra.

Korting in voorverkoop
Een kaart aan de kassa kost 26 euro. In de online voorverkoop op www.beautybeurzen.nl, vanaf 26 februari, slechts 10 euro. Voor studenten en buitenlandse bezoekers zijn speciale kortingsregelingen. Een online kaart geeft bovendien kans op een Tekno Relax fauteuil van Guy Sarlemijn Interior Design ter waarde van 6.300 euro. Beauty Trade special is geopend op zaterdag 20 maart en zondag 21 maart van 10.00 tot 18.00 uur en op maandag 22 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten