Het voorjaar staat voor de deur, dus het is tijd voor de 19e editie van Beauty Trade special. En deze editie is wel heel erg speciaal want het belooft de grootste Beauty Trade special ooit te worden. “Het aanbod van producten en diensten op de beurs is nog nooit zo omvangrijk geweest. Er komen bijna 200 exposanten, waaronder natuurlijk de bekende namen, maar ook 40 bedrijven die voor de eerste keer op de beurs staan”, aldus projectmanager Annelies Bodifée. Beauty Trade special 2011, die van zaterdag 26 tot en met maandag 28 maart plaatsvindt, heeft als thema: Schoonheid.

Dit thema wordt vooral vertaald in een uitgebreid programma van workshops en presentaties, die allemaal “het uiterlijk” als onderwerp hebben. En het gaat niet alleen om uiterlijke verzorging zoals de nieuwste mode, make-up en visagietrends. Er wordt deze editie ook veel aandacht besteed aan uiterlijk en styling van de salon.

Locatie
Hal 10, 11 en 12, Jaarbeurs Utrecht

Openingstijden
Zaterdag 26 maart van 10.00 uur tot 18.00 uur
Zondag 27 maart van 10.00 tot 18.00 uur
Maandag 28 maart van 10.00 tot 17.00 uur

Entree en toegangsprijzen
Entreekaarten kunnen vanaf 4 maart online besteld worden via www.beautytradespecial.nl. Kaarten die voor 21 maart worden besteld zijn 10,- euro per stuk. Na 21 maart kost een toegangsbewijs 15,- euro. Aan de kassa betaalt de vakbezoeker 17,50 euro. (op vertoon van de registratiecode op de omslag van het magazine Beauty2Buy). De normale entreeprijs is 30,00 euro. De beurs is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers die werkzaam zijn in de uiterlijke verzorgingsbranche.

Aantal exposanten
Ruim 190 standhouders

Highlights van activiteiten en workshops
Voor de eerste keer wordt er dit jaar voor alle bezoekers een uitgebreid programma van inspirerende workshops, presentaties en demonstraties op het gebied van uiterlijke verzorging georganiseerd. De workshops zijn gratis.

De workshops

– Trendreport zomer 2011
Trendwatcher en hoofdredacteur van Estetica NL Marjanne Riemens, vertelt alles over de trends van 2011 op het gebied van zomerse fashion en haar.
Dagelijks van 12.00 uur tot 12.30 uur en van 15.00 uur tot 15.30 (met uitzondering van maandag 28 maart)
Locatie: Trendlounge hal 11

– Trends Visagie en Make-up voorjaar/zomer 2011
Voor wie benieuwd is naar de nieuwe voorjaarsmake-up en praktische visagietips: Carla van den Puttelaar, hoofdredacteur van Kleur & Stijl, geeft alle nieuwe trends voor 2011.
Dagelijks van 11.30 tot 12.00 uur.
Locatie: Podium hal 11

– Social Media, wat kan de beautyexpert ermee?
Marketing- en communicatiebureau MGEM laat zien hoe Social Media zoals Twitter, Hyves, Facebook en LinkedIn professioneel ingezet kunnen worden voor de salon.
Dagelijks van 13.00 uur tot 13.45 uur.
Locatie: Trendlounge hal 11

– Workshop hoe presenteer je jezelf en je bedrijf?
In deze interactieve workshop wordt aan de hand van moodboards en praktijkvoorbeelden meer uitleg gegeven over hoe de huisstijl gebruikt kan worden om herkenning bij de klant te creëren.
Dagelijks van 11.00 uur tot 11.30 uur.
Locatie: Trendlounge hal 11.

Andere activiteiten tijdens de beurs

– Gratis interieuradvies
Bezoekers die vinden dat hun salon toe is aan een opfrisbeurt of graag advies willen over de styling of inrichting van hun salon, maken kans op een gratis interieuradvies door Lot Monhemius, styliste van het programma De TV-makelaar. Ook maken zij kans op een startbedrag van 500,- euro. Tijdens de beurs wordt bekendgemaakt welke salon dit advies aangeboden krijgt.

– Beauty Press Innovation Award
Tijdens de Beauty Trade special wordt ook een prijs uitgereikt voor het meest innoverende beautyproduct dat tijdens de beurs wordt geïntroduceerd. De tien genomineerde producten worden in speciale displays op het Trendplein in hal 11 geëxposeerd. De winnaar van de award wordt bekendgemaakt op zondagavond 27 maart tijdens de gala-uitreiking van de Beauty Awards in de Expozaal.

– Beauty Award 2011
Zes professionele schoonheidsspecialisten en zes bedrijven strijden dit jaar om de felbegeerde titel Schoonheidsspecialist en Salon van het Jaar voor de Beauty Award 2011. De uitreiking is op zondagavond 27 maart om 20.00 uur in de Expozaal.

– Brancheplein voor nagelstylisten
Met onder andere de twee Nederlandse Kampioenschappen Nail Art en Fantasy Nail Art en de workshops Bling Bling Nail Art voor beginners en Durf te schitteren door i-Sparkle.
De wedstrijden zijn op zondag 27 maart in hal 12. Op zaterdag 26 en maandag 28 maart vinden er op het brancheplein voor nagelstylisten een keur aan workshops en demonstraties plaats.

– Opleidingsinformatieplein
Het opleidingsinformatieplein is weer terug van weggeweest. Bezoekers kunnen zich hier oriënteren op de belangrijkste voltijd- en deeltijdopleidingen, vervolgopleidingen, cursussen en andere specialisaties op het gebied van uiterlijke verzorging.
Locatie is hal 12.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten