Ruim twee jaar moest de beautybranche er op wachten, maar afgelopen drie dagen was Jaarbeurs Utrecht weer een indrukwekkend beautyparadijs. Met twee beurshallen vol leveranciers en fabrikanten die eindelijk de beauty professionals weer live konden laten zien wat zij in huis hebben aan producten, technieken, apparaten en nieuwe trends voor het komende jaar. Beauty Trade Special werd druk bezocht door alle vakgenoten die volop genoten van de veelzijdige beursvloer.

Eindelijk weer elkaar ontmoeten
Beauty Trade Special was drie dagen lang het bubbelende hart van de branche. Producten, innovaties, apparatuur, technieken, trends en natuurlijk goede beursaanbiedingen van alle topmerken en nieuwkomers in de branche werden gepresenteerd. “De voorjaarsbeurs Beauty Trade Special is echt een begrip in de branche, maar de afgelopen twee jaar is onze branche flink getest in flexibiliteit en de omgang met onzekerheid en opgelegde restricties en dat gold zeker voor de beurs. De verschillende lockdowns hebben absoluut hun effect gehad op zowel de leveranciers als de professionals uit de branche en dat maakt toch dat het extra goed voelt om elkaar weer ouderwets te ontmoeten”, aldus Maddy Weide, manager verenigingszaken van de leveranciersvereniging Beauty Trade Professionals (BTP) die de beurs organiseert.

Volle beursvloer met blije gezichten
De waarde van de vakbeurs Beauty Trade Special was de afgelopen drie dagen goed te zien. Het was een mooi weerzien van collega’s in het vak. Er was weer veel te vertellen en ervaringen werden over en weer uitgewisseld. Maar vooral ook nieuwe producten zien, trends en noviteiten spotten en behandelingen uitproberen en ervaren. “We zijn echt een vak waarbij alle zintuigen meedoen, het is zo fijn dat dat weer kan”, glimlacht Weide net als de vele bezoekers. Naast de volle beursvloer was er een breed kennisprogramma in de diverse theaters waar de bezoekers gratis konden aanschuiven voor lezingen en workshops. Op de diverse instapleinen werden de leukste selfies gemaakt en op social media was de beurs dan ook volop aanwezig.

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen
Het contrast tussen een bruisende beautybranche in twee beurshallen en de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen onder hetzelfde dak is groot. “We hebben daar als leveranciersorganisatie zorgvuldig naar gekeken hoe we daarmee om kunnen gaan. We kregen diverse verzoeken van Oekraïense schoonheidsspecialisten en nagelstylisten die inmiddels in Nederland zijn en hier hun vak willen uitoefenen. Zij zijn uiteraard voor de beurs uitgenodigd afgelopen weekend”, bevestigt Huib van Heest als vicevoorzitter van Beauty Trade Professionals. “Daarnaast hebben we gekeken welke behoefte er is op deze locatie en hebben we aan het Rode Kruis een cheque uitgereikt van 10.000 euro, specifiek voor de
vluchtelingen die hier in de eerste noodopvang in Jaarbeurs zijn”. Verantwoordelijk Rode Kruis-coördinator op deze locatie nam de cheque in ontvangst en gaf aan dat het gebruikt wordt voor de aanschaf van dekens, kleding en hygiënesets.

Het volgende beautyevenement van de leveranciersvereniging is de befaamde vakprijs Beauty Award, met een spetterende gala-uitreiking op 24 april. De volgende beautybeurs zal dit najaar plaatsvinden op 24, 25 en 26 september 2022 in jaarbeurs Utrecht.

Gerelateerde berichten