Als je op de hoogte wilt blijven van ontwikkelingen in de branche, speciale technieken, nieuwe producten, interessante opleidingen, verscheidenheid in beroepsverenigingen en informatie over de zorgverzekeraars dan is een beursbezoek (deelname als exposant) onmisbaar. Je kunt de producten met eigen ogen zien, voelen, ruiken en testen. Tevens kun je kennismaken met opleiders, beroepsgroepen en leveranciers.

Het is als professional van belang op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelen, de klant wordt steeds mondiger en veeleisender dus moet je je nog beter op de wensen van jouw klant afstemmen. Een exposant kan hier direct op inspelen en heeft face-to-face contact; hier ontmoet, spreek en netwerk je. Op 30 en 31 maart stond Brandboxx Almere weer in het teken van Masserend Nederland. Het is interessant om te zien dat de markt aan het veranderen is; men realiseert zich steeds meer dat netwerken en fysiek contact belangrijker worden. Je moet het immers samen doen. Niet meegaan in de neerdalende spiraal maar juist je kracht en kennis tonen.

Dit jaar is te zien op de MASSAGEvakBEURS duidelijk dat de branche professioneler wordt en het kaf van het koren gescheiden wordt en het steeds meer gaat om de balans tussen innerlijk en uiterlijk. ”Een korte terugblik maar vooral vooruitkijken”. Een gesprek met Katja Werlich en Anouk Schwieters van SOONER Events. De exposanten waren tevreden en dat vinden zij het allerbelangrijkste. Het draait om ‘het samen doen’. Het aantal bezoekers was iets minder dan vorig jaar, wel waren de bezoekers allen vakmensen.

Een positief signaal is een groei in aantal deelnemers en dat 450 bezoekers 1 of meer workshops hebben gevolgd. De organisatie beoogt met deze beurs het platform voor Masserend Nederland te zijn. Naast de informatieve beursvloer, zijn er workshops, presentaties en demonstraties waarin nieuwe technieken en ontwikkelingen in de massagebranche besproken worden. Een aantal introducties wordt in cursusvorm gegeven in het Expo Landzicht.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten