Je goed voelen is afhankelijk van vele factoren. Een aantal hiervan kun je beïnvloeden en daarom is je goed voelen deels ook een keuze. Begin de dag met deze vijf tips zodat je al vanaf de start in een goede flow komt!

Tip 1: Begin de dag zonder zorgen
We staan vaak op en zijn meteen actief in ons hoofd met van alles wat we moeten doen. We kijken meteen naar onze telefoon of e-mail en krijgen meteen negatieve stressprikkels. Sta op zonder zorgen! Begin je dag rustig, neem even de tijd voor jezelf en ga pas na rustig ontbijten je ontfermen over je telefoon, e-mail en andere prikkels. Zo kun je je dag starten met yoga, mediteren of lekker wandelen.

Tip 2: Geniet van de kleine dingen
Het is zo belangrijk. Genieten van de kleine dingen en ook echt in dat moment aanwezig zijn. Even zitten met een kopje thee of koffie, een wandeling buiten, even in de zon zitten. Dit soort momenten zijn kleine oplaadmomentjes als je er echt even de tijd voor neemt.

Tip 3: Wees dankbaar
Sta elke dag stil bij waar je dankbaar voor bent. Het is goed om in een boekje elke dag bijvoorbeeld vijf zaken op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Het mooie is als je dankbaar bent je energie verandert waardoor je ook andere goede dingen aantrekt. Het werkt als een magneet. Maak hier een ritueel van, doe het op een vast tijdstip elke dag.

Tip 4: Visualiseren
Visualiseer wie je wilt zijn als mens en visualiseer je toekomst. Visualiseren heeft kracht. Doe ook dit, net als dankbaar zijn, op een vast moment zodat het in je vaste dagelijkse ritme komt. Zo worden positieve handelingen een onderdeel van de je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld als je je tanden poetst of onder de douche staat.

Tip 5: Terugkerende beslissingen
Als terugkerende beslissingen zoals ‘wat eten we vandaag’, je veel tijd en energie kosten probeer dan dat soort vragen een week vooruit te plannen in één moment. Dat geeft je rust voor de rest van de week en daarmee creëer je extra tijd voor jezelf.

Als je deze tips toepast zul je merken dat je je fijner en rustiger gaat voelen wat weer een wisselwerking heeft met alles om je heen!

Gerelateerde berichten