Tijdens de borstkankermaand in oktober vragen we extra aandacht voor de signalen van borstkanker. Want hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de kans op een succesvolle behandeling.

Eén op de zeven vrouwen krijgt borstkanker. Borstkanker komt het meest voor bij vrouwen boven de 50 jaar. Daarom krijgen vrouwen vanaf die leeftijd elke 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter.

Online collectebus
Pink Ribbon – onderdeel van KWF – organiseert al jaren in de maand oktober diverse activiteiten om aandacht te vragen voor borstkanker en vraagt anderen ook om geld op te halen voor verder borstkankeronderzoek. Eén van die activiteiten is het zelf starten van een online collecte. Door het aanmaken van een online collectebus (https://acties.pinkribbon.nl/fundraise/collectebus), de link te delen met vrienden en familie steun je vrouwen met borstkanker.

Pink Ribbon armband
De meest bekende actie is toch wel de Pink Ribbon Arband! Als eerbetoon aan haar veel te vroeg overleden moeder ontwierp onze ambassadeur Quinty dit jaar de nieuwe Pink Ribbon Armband. “Steeds wanneer ik een vlinder zie, een brenger van liefde en hoop, dan denk ik aan haar.” Daarom hangt er aan de nieuwe armband een bedel van een vlinder. De Pink Ribbon armband is te koop bij o.a. Albert Heijn, Bruna, DA en Hunkemöller.

Wie verras jij met een bloemetje?
Ook deze borstkankermaand verkoopt Albert Heijn weer diverse boeketten en planten waarmee je Pink Ribbon steunt. De prijzen variëren tussen € 6,99 en € 19,99. Per item wordt er € 2,50 gedoneerd aan borstkankeronderzoek. De bloemenactie van 2022 leverde maar liefst 280 duizend euro op! De actie loopt nog tot en met 31 oktober.

Symptomen van borstkanker
Een hard knobbeltje in de borst is het bekendste symptoom van borstkanker. Maar er zijn ook andere symptomen of veranderingen in de borst of tepel die kunnen wijzen op borstkanker. Putjes of deukjes in de huid van je borst. Een verdikt strengetje naar de tepel. De borst voelt warm aan en ziet rood. Een aantal veranderingen in de borst die zouden kunnen wijzen op borstkanker. Veranderingen in de tepel, zoals een ineens ingetrokken tepel of vocht uit de tepel, zijn ook aanwijzingen.

Gerelateerde berichten