Een klassieke borstverkleining is een ingreep die niet vrij is van nadelen. De operatie vindt bijvoorbeeld plaats onder algehele narcose wat een flinke belasting voor het lichaam is. Doordat de tepel bij deze chirurgische ingreep meestal verplaatst wordt, kan deze ongevoelig worden en is het geven van borstvoeding soms niet meer mogelijk. Ook blijven er forse, ontsierende littekens zichtbaar. In Medisch Centrum ’t Gooi wordt, met groot succes een andere , nieuwe methode toegepast om borsten veilig, zonder chirurgische ingreep en vrijwel littekenloos te verkleinen: borstverkleining met behulp van Tumescent Liposculpture.

Nieuwe revolutionaire methode

Voor de ingreep

Na de ingreep

Voor de ingreep

Na de ingreep

Borstverkleining door middel van liposculpture is absoluut revolutionair te noemen, maar nog relatief onbekend bij artsen en consumenten. Het is de verdienste van Loek Habbema dat hij deze techniek heeft ontwikkeld en veelvuldig wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan waarmee de effectiviteit en veiligheid van de behandeling zijn bewezen.

Tumescent Liposculpture is een techniek die nu vooral wordt gebruikt om vet te verwijderen en het is absoluut een veilige methode gebleken. Omdat borsten door vet ook te zwaar kunnen zijn bleek deze methode ook heel geschikt voor borstverkleiningen. De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. De kans op complicaties is daardoor vrijwel nihil en er blijven nagenoeg geen littekens achter. Door deze behandeling treedt ook een liftend effect op. Er blijft dus geen losse huid over. Een borstverkleinende Tumescent Liposculpture geeft daardoor een veilig en fraai resultaat.

Resultaat afhankelijk van leeftijd en vetweefsel

Het resultaat is vooral afhankelijk van het verwachtingspatroon van de patiënt en de hoeveelheid vetweefsel in de borsten. Dit omdat alleen het vetweefsel en niet het klierweefsel wordt weggezogen. Meestal neemt het percentage vetweefsel toe naarmate men ouder wordt en neemt het percentage klierweefsel af. Hierdoor is vooral vanaf het allereerste begin (en een aantal jaren ervoor) van de menopauze altijd een groot resultaat bereikbaar. Ook het liftende effect is dan nog heel sterk aanwezig. Hoe jonger iemand is, des te belangrijker wordt het aandeel van het klierweefsel. Dit betekent echter zeker niet dat bij vrouwen onder de 30 jaar bijna geen vetweefsel kan worden weggehaald, maar dit verschilt per persoon.

Gerelateerde berichten