Nagelartieste Eun Kyung Park uit Seoul claimt dé persoon te zijn die de ‘shattered glass nail art’ heeft uitgevonden. Bij deze techniek lijkt het alsof er stukjes gebroken glas op de nagels zijn bevestigd. Het effect is een mooi mozaïek dat het licht reflecteert. Nu heeft deze nagelartieste iets nieuws bedacht: bracelet nails.

Nail art designs

Qua nail art lijkt niets te gek in de nagelbranche. Beautyspot berichtte al eerder over pom-poms op de nagels (dat artikel lees je hier), waarbij fluffy bolletjes het nagelbed versieren. Eun Kyung Park staat bekend vanwege haar in-het-oog-springende nagelcreaties en toont twee keer per jaar haar topwerk tijdens Seoul Fashion Week. Zelf noemt ze haar werk uniek, minimalistisch en simpel. Haar designs laten in ieder geval zien dat precisiewerk en een vaste hand essentieel zijn.

Bracelet nails

Haar nieuwste creatie, de bracelet nail, verovert Instagram en Pinterest, en waait langzaam maar zeker van Zuid-Korea over naar andere landen in de wereld. Eun Kyung Park vertelt: “Het is subtiel, want je nagels lijken eigenlijk ongelakt tot je dichterbij kijkt en plots verrast wordt door de ketting.”

Inspiratie

Eun Kyung Park haalde haar inspiratie uit vriendschapsbandjes, die het hele jaar door helemaal hip zijn. Ze geeft wel aan dat er een nadeel kleeft aan dit nail art design. Het duurt gemiddeld 2,5 uur om beide handen, dus 10 vingers, te voorzien van de nagelkettingen.

GIFs op de nagels?

Voor de toekomst heeft Eun Kyung Park een briljant idee op het gebied van nail art: GIFs op de nagels. Ze wil onderzoeken of ze een special effect kan creëren waarmee ze een bewegende animatie op de nagel kan maken.

Je kunt Eun Kyung Park op Instagram volgen onder de naam nail_unistella.

Wat vind jij van de bracelet nails en zouden jouw klanten interesse hebben in zo’n kunstwerkje op de nagels? Of is deze vorm van nail art te tijdrovend voor in de salon?

Gerelateerde berichten