Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Vandaag – dinsdag 21 juni – begint officieel de zomer, een heerlijk seizoen waarin we het liefst zoveel mogelijk buiten zijn. Met een paar kleine aanpassingen breng je het ultieme ‘outdoor-gevoel’ zo in je salon door bijvoorbeeld gebruik te maken van een zomermix in een geurbrander. De etherische olie van citroen, mandarijn, bergamot of lavendel nemen je klanten gevoelsmatig mee naar zonnige oorden. Ondersteun deze ervaring met een zomermuziekje (salsa!) of, als je van sereen houdt, met meditatiemuziek met zee- of watergeluiden. Zo sluit je salonbeleving perfect aan bij het seizoen.

Alles draait om beleving
Als je als schoonheidssalon klanten meer wilt geven dan ze verwachten scoor je goed. In essentie draait eigenlijk alles om wat je klant voelt en ervaart als ze bij jou in de stoel zit. De hele ‘beleving’ is het hart en de ziel van je salon. Heb je klanten die vakantieplannen hebben? Of ze nu in Nederland vakantie vieren of naar het buitenland gaan, al dan niet met de tent? Stuur ze dan een ‘fijne vakantie’ kaartje. En doe er dan direct een leuke aanbieding bij voor een speciale after holiday treatment! Of maak een speciale post op social media voor de niet-vakantiegangers die iets extra’s krijgen bij een behandeling, juist omdat ze niet op vakantie gaan.

Huidadvies
Geen zomervakantie zonder frisse duik in zee of zwembad. Dat is natuurlijk altijd heerlijk voor de ontspanning, maar minder fijn voor de huid. Chloor en zout ontdoen de huid van lipiden. Adviseer je klanten daarom om meteen na het zwemmen goed af te spoelen met zoet (kraan)water. Dat voorkomt vochtverlies zodat de huid niet onnodig uitdroogt. En extra verzorgingstips voor nagels, handen en voeten worden altijd gewaardeerd door klanten. Je kunt zelf makkelijk een flyer (laten) maken met een aantal van deze bruikbare tips en die meegeven als je klanten afrekenen na een behandeling.

Haak in op de actualiteit
Elke vrouw wil zelfverzekerd naar het strand of het zwembad! Dit is dus hét moment om een speciale actie te promoten voor ontharing, cellulitisbehandelingen of verstevigende bodypakkingen. Met een gladde, strakke en perfect onthaarde huid stijgt het zelfvertrouwen enorm. Bied je ook nagelbehandelingen aan in je salon? Met een goede manicure en pedicure laat je je klanten stralend de zomer ingaan! En voor de dames die nog liever niet met de benen bloot gaan vanwege het ‘melksyndroom’? Dan biedt een flesje spraytan dé oplossing!

 

Gerelateerde berichten