Als onderdeel van haar internationale expansiestrategie heeft Care Cosmetics haar intrede gedaan in de DACH-regio door een partnerschap aan te gaan met Sommaire Beauté, een toonaangevende distributeur van niche-schoonheids- en lifestylemerken met hoofdkantoor in Düsseldorf. Oprichters en managing directors Patrick Mehrow en Christoph Broich zullen als aandeelhouders de groei van Sommaire Beauté blijven stimuleren, ondersteund door Care Cosmetics.

Sommaire Beauté, opgericht in 2014, heeft een aanzienlijke groei gerealiseerd en is gespecialiseerd in aantrekkelijke en gewilde merken met een landelijke dekking in de distributie in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Met passie, een sterk gevoel voor trends en een uitstekend internationaal netwerk zijn de oprichters, Patrick Mehrow en Christoph Broich, erin geslaagd een uitgebreide merkenportefeuille op te bouwen. Het internationale merkenportfolio omvat merken als Marvis, Mario Badescu, Omorovicza en Ultra Violette. Sommaire Beauté biedt onafhankelijke cosmeticamerken toegang tot de zeer gefragmenteerde detailhandel in DACH en levert aan luxe warenhuizen zoals Ludwig Beck, The KaDeWe Group, Globus en meer dan 600 lang gevestigde onafhankelijke parfumerieën in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Sommaire Beauté biedt haar klanten hoogwaardige dienstverlening en blijft werken met een volledig verkoopteam, eigen trainers, een drietalige klantenservice en marketingactivatie op maat.

Care Cosmetics is marktleider in de Benelux in de distributie van professionele beautymerken en producent van twee eigen merken. Care Cosmetics is in 1996 opgericht door Duco van Keimpema en wordt sinds 2020 gesteund door Belgische 3d investeerders, die samen met Van Keimpema een meerderheidsbelang hebben. Voor Care Cosmetics is uitbreiding naar Duitsland en de DACH-regio een logische volgende stap na de toetreding tot de Belgische markt via een partnerschap met Consulta eind 2021.

Duco van Keimpema ziet een sterke strategische afstemming in deze samenwerking: “Sommaire Beauté is een ideaal platform om de internationale expansiestrategie te versterken met een duidelijke wederzijdse ambitie: om de business van Sommaire Beauté in DACH te laten groeien en commerciële kansen binnen het merkenportfolio op lokale markten te delen. Beide partijen zullen profiteren van elkaars lokale distributienetwerk voor verdere groei.”

Patrick Mehrow, managing director van Sommaire Beauté, zegt: “Met onze ervaring en passie voor exclusieve cosmeticamerken hebben we Sommaire Beauté de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een van de toonaangevende distributeurs in DACH. Om het verdere groeipotentieel van Sommaire Beauté te realiseren, hebben we besloten samen te werken met Care Cosmetics, de toonaangevende cosmeticadistributeur in de Benelux. Het team van Care Cosmetics heeft ons overtuigd met hun visie op een toonaangevende Europese beauty hub, hun inzicht in de dynamische cosmeticamarkt en hun uitgebreide ervaring met het implementeren van groeistrategieën. Samen zullen we de positie van Sommaire Beauté voortdurend uitbreiden en gezamenlijke groeigebieden ontwikkelen.”

Gerelateerde berichten