Wat hebben we een fantastisch vak! Er schuilt echter wel een gevaar. Namelijk het feit dat ons beroep een vrij beroep is. Iedereen kan zich, helaas, schoonheidsspecialist noemen.

Regelmatig komen er ook verzoeken voor het lidmaatschap binnen van mensen die geen erkend vakdiploma hebben. Soms omdat het ze gewoon leuk lijkt, anderen die in de veronderstelling zijn een goede opleiding te hebben gedaan, maar waarvan blijkt dat ze nooit het officiële examen hebben gedaan.

Je zult begrijpen dat dit voor, met name de laatste groep, een grote teleurstelling is. We moeten hiervoor echter even terug in de geschiedenis: de toenmalige minister van Economische Zaken heeft destijds bepaald dat er geen gevaar zou schuilen in ongediplomeerd behandelen. Inmiddels zijn we wijzer en kunnen we zien wat voor gevolgen dit beleid heeft. Je zou dus zeggen ‘verander dit’, maar zo eenvoudig lijkt dit niet te zijn. Uiteraard zetten wij ons als branchevereniging in voor een goede opleiding voor schoonheidsspecialisten. Hiervoor zijn we begonnen met de nascholingen van de gespecialiseerde schoonheidsspecialisten. Deze groep kan met ingang van volgend jaar de nascholingen gaan volgen bij TCI. TCI is dan ook een erkend examenbureau zoals je wellicht zult weten.

Als branchevereniging vinden wij het belangrijk dat de nascholing ervoor zorgt dat je ook wat bijleert. Daarom gaan wij ons ook niet met de inhoud bemoeien want daar is TCI veel beter in. Ook garandeert dit dat de nascholing en de uitkomst ervan onafhankelijk wordt gegeven en beoordeeld. Maar we gaan verder! We hebben het ministerie al benaderd en hopen daar op korte termijn mee in gesprek te kunnen.

Wij realiseren ons dat dit alles soms tot grote frustraties kan leiden bij een ieder die zich goed heeft laten opleiden en daarna bijscholingen volgt, in welke vorm dan ook. Maar realiseer je ook dat kwaliteit zich altijd openbaart. Dus als jij goed bent opgeleid en je gaat regelmatig naar cursussen, nascholingen en/of trainingen dan zal zich dat uiten in een loyale cliëntengroep.

Een brancheorganisatie kan alleen krachtig zijn mét leden. Onze visie is dan ook dat je als lid van onze brancheorganisatie op nummer één staat. Belangenbehartiging voor onze leden is dan ook ons hoogste doel.

Spreekt dit je aan? Kijk dan op onze website www.dehuidprofessional.nl en meld je vandaag nog aan als lid!

De Huidprofessional

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten