Vanaf nu hebben consumenten eenvoudig toegang tot betrouwbare ingrediënten-informatie.

De Benelux-samenwerking van de NCV (Nederlandse Cosmetica Vereniging) en Detic (de Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica) heeft begin 2023 de COSMILE Europe databank gelanceerd. Maar nu is er ook een app waarmee consumenten de mogelijkheid hebben om tijdens het winkelen producten te scannen en zich ter plaatse goed te informeren op basis van betrouwbare, geverifieerde en wetenschappelijk onderbouwde gegevens.

Gebruikers van de COSMILE Europe-app kunnen de ingrediënten in cosmeticaproducten bijhouden die voor hen interessant zijn of waarvoor ze een allergie hebben die is bevestigd door een dermatoloog.

De NCV en Detic zijn er trots op dat er met de app nu een nieuwe manier is om ingrediënten te zoeken en te volgen. De toegang is nog nooit zo eenvoudig geweest. Ook mensen met een visuele beperking krijgen via deze app de mogelijkheid om ingrediënten te lezen en weloverwogen keuzes over persoonlijke verzorging te maken. De app is nu beschikbaar in 8 talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits en Frans, en er komen nog meer talen bij. Ook wordt er gewerkt aan uitbreiding van de mogelijkheden van de app.

Je kunt de app eenvoudig downloaden via de app store!

Gerelateerde berichten