Als je jezelf als schoonheidsspecialist of schoonheidssalon echt op de kaart wilt zetten, doe je mee aan de Beauty Award, dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. Het traject van de Beauty Award staat alom bekend als een prachtig leerproces waarbij je jezelf uitdaagt als vakspecialist en een vakjury die met je meekijkt, waardoor je een nog beter beeld krijgt van je eigen kwaliteiten.

Wat is de Beauty Award?
De Beauty Award wordt georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter bevordering van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De Beauty Awards zijn prijzen die door een onafhankelijke vakjury uit de professionele beautybranche worden gegeven aan de beste schoonheidsspecialisten en schoonheidssalons van Nederland. Er worden in zeven categorieën awards uitgereikt (binnenkort komt daar een nieuwe categorie bij!). Een Beauty Award winnen is een droom van veel beautyprofessionals. Het is immers een kroon op je werk, en laat zien dat je over vele vaardigheden beschikt op het gebied van PR/marketing, ondernemen, organisatie, bedrijfsvoering, commercie en uiteraard vaktechniek.

Hoe werkt het?
Nadat deelnemers zich hebben ingeschreven voor deelname aan de Beauty Award ontvangen zij een reglement op basis waarvan zij de inzending maken. Je inzending moet 31 oktober 2022 bij de organisatie binnen zijn, dus als je direct 1 september begint (officiële start Beauty Award) heb je twee maanden om aan je inzending te werken! Na de sluitingsdatum worden alle inzendingen door de juryleden beoordeeld tijdens een jurybijeenkomst om de schoonheidsspecialisten en salons vast te stellen die een bezoek van de Mystery Guest kunnen verwachten. Dit betekent overigens niet dat deze salons genomineerd zijn! Na de volgende jurybijeenkomst(en) worden er per categorie drie genomineerden vastgesteld (in uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden). Behoor je tot de genomineerden? Dan heb je nog één hobbel te overwinnen: het gesprek met de juryleden. Weet jij de jury dan te overtuigen dat jij die beoogde winnaar bent? Dan ga jij tijdens de spetterende gala-uitreikingsavond met de award naar huis!

Er worden in totaal zeven Beauty Awards vergeven:
• Schoonheidsspecialist van het jaar regio Noord
• Schoonheidsspecialist van het jaar regio Midden/Oost
• Schoonheidsspecialist van het jaar regio West
• Schoonheidsspecialist van het jaar regio Zuid
• Schoonheidssalon van het jaar (kleine salon: t/m 1,8 fte meewerkend personeel)
• Schoonheidssalon van het jaar (grote salon: vanaf 1,8 fte meewerkend personeel)
• Newcomer of the Year

Wanneer start de Beauty Award?
De Beauty Award gaat donderdag 1 september 2022 van start, maar je kunt je nu vast voorinschrijven! Zo ben je verzekerd van een plekje en krijg je de benodigde informatie precies op tijd, zodat je alle tijd hebt om aan je inzending te werken! Vraag nu een inschrijfformulier aan via info@beauty-award.nl en wie weet sta jij volgend jaar op het podium om een award in ontvangst te nemen!

Meer informatie over de Beauty Award en leuke nieuwtjes vind je op de website www.beauty-award.nl.

 

Gerelateerde berichten