De 10 leukste nageltrends van 2016

Van stijlvol nude tot schitterend metallic en Shattered Glass nail art: de nageltrends voor lente en zomer 2016 zijn divers. Welke trends voeren de boventoon? 

Twee nieuwe trendkleuren

Het Pantone Color Institute heeft de kleuren Rose Quartz (babyroze) en Serenity (babyblauw) uitgekozen tot kleuren van het jaar 2016. Dit is het eerste jaar dat Pantone twee kleuren uitkiest, andere jaren is dat altijd één kleur geweest. Deze kleuren geven volgens Pantone de cultuur en ‘mindset’ weer van de bevolking. Rose Quartz staat voor compassie en sereniteit, Serenity staat voor licht, luchtig en een relaxed gevoel in drukke tijden. Het Pantone Color Institute biedt voorspellingen op kleurgebied, helpt merken en bedrijven bij kleurontwikkelingen ondersteund met kleurverhalen, en ontwikkelt kleurpaletten.

Trend 1: Nudes 

BB- en CC-creams hebben de afgelopen jaren de cosmeticamarkt veroverd. Ze geven het gezicht niet alleen een mooie, egale teint, ze werken ook verzorgend. Natuurlijk kon deze trend op nagelgebied niet uitblijven. Nude-kleuren zijn ook dit seizoen een blijvertje en geven een perfecte camouflage aan nagels die onregelmatig of minder strak zijn. Tegenwoordig zijn er ook nude-producten op de markt waarbij een dosis vitaminen is toegevoegd aan de formule, waardoor de lak direct een verzorgend effect heeft. Deze Nail Tinted Moisturizers zijn stijlvol, sexy, verzorgend en ogen natuurlijk. Anno 2016 gaan we dus voor superfoods voor de nagels! 

Musthave-kleuren:

Klassieke camelkleuren, bruin- en rozetinten.

Tip: Catchy accenten

Combineer nudetinten met een eyecatcher in een goud-, brons- of roestkleur voor een mooi afgestemd kleurenpalet! 

Nudetinten blijven populair in 2016

Trend 2: Zoete pastels

Bleke, ingetogen tinten zoals melkwit, roze, geel, perzik, blauw, groen en paars sluiten mooi aan bij de nudetrend en geven het gevoel van een zachte zomerbries op de nagels. 

Tip: Soft ombre

De ombre-trend wordt dit seizoen gemaakt met pastelkleuren voor een zacht, zomers en blozend gevoel. Zoete nagels met pastels 

Trend 3: Wit 

Wit is ook dit jaar een fashion-klassieker; deze kleur maakt elk jaar een comeback op de catwalks, maar lijkt toch elk jaar onderhevig aan innovaties. Wit staat voor puurheid, sensualiteit en simpele elegantie. Denk bijvoorbeeld aan parelmoer, glanzend wit, mat wit, off-white, wit als oplichtend kleuraccent, maar ook wit gecombineerd met zilveren of gouden highlights voor een feestelijke en stijlvolle touch. De mogelijkheden met wit zijn eindeloos.

Tip: artistieke kunstwerkjes

Nicole Miller combineert op haar catwalk een witte ondergrond met twee verschillende kleuren, die in spettervorm op de nagels aangebracht zijn. Speels en kunstig!

Trend 4: Transparante nagel

Nagels alsof er geen product op zit en je er zo doorheen kunt kijken: in 2016 een regelrechte trend. Deze nagels staan ook bekend als glasnagels en kun je creëren met transparante tips en een transparante acryl of gel. Je kunt ook de natuurlijke nagels lakken met een transparante lak. 

Tip: Shattered Glass

Nieuw binnen deze trend is de Shattered Glass nail art. Hiermee geef je de nagels een 3D-effect, waardoor ze fonkelen als diamanten. Kijk op Instagram maar eens bij pattie_yankees_nail_sanctuary of unistella_official.

Trend 5: Comeback van de jaren 80

Trend forecasters uit Amerika voorspellen voor 2016 een comeback van de jaren 80. 

Checklist:

– Geen ingewikkelde patronen, maar een minimalistische vorm met geometrische figuren in zwart en wit, zoals op de catwalks van Butter London en Christian Louboutin.

– Color Blocking: nagels krijgen een verdeling in twee of meerdere vlakken en contrastkleuren.

– Dual tone: twee contrastkleuren op één nagel.

– Glitters: van goud tot regenboogkleuren. 

– Metallic voor schitterende effecten van verre sterrenstelsels. De nieuwste Star Wars-film zorgt ook in nagelland voor een hele hype.

– De vorm van de nagels wordt weer praktischer; puntige nagels zijn uit.

Trend 6: Bonte kleuren 

Naast al die nudes, pasteltinten en transparante nagels, is er uiteraard ook een trend die daar radicaal tegenin gaat. Want, wat is een flirterige, warme zomer zonder bonte kleurencocktail op de nagels? Binnen deze trend voeren twee kleuren de boventoon: de eerste is rood in alle gradaties, van oranjerood tot bloedrood en paarsrood, en de tweede is blauw in alle facetten, van babyblauw tot turquoise en zeeblauw. De kleuren tonen een range van donker en intens tot zacht en subtiel, zowel met als zonder glitter- of metallicdeeltjes. 

Musthave-kleuren:

Bloedrood, kersenrood, pruimrood, paarsrood, rozerood, oranjerood, nachtblauw, babyblauw en zeeblauw. 

Nagellakken in trendy roodtinten 

Blauw is in 2016 een trendkleur 

Trend 7: Nail art 

Steentjes, folies en stempels: je creëert er op een eenvoudige en snelle manier de leukste nail art mee. Natuurlijk kun je ook aan de slag met penselen, verf, lakjes, acryl en gel om bijvoorbeeld zomerse bloemen en ‘Ibiza style’ veren te maken.

Stempel de
nagel met zwarte of witte lak of kies een andere trendy kleur!

Trend 8: Nagelaccessoires

Van (plak)tattoos op en rond de nagels tot overdadige nagelversieringen: deze lente en zomer mogen de nagelaccessoires ‘over de top’ en opvallend zijn en blijven ze niet beperkt tot de nagel, maar doen ook de vingers mee. De versieringen zijn niet altijd even praktisch, maar wél mooi om te zien. Check Instagram voor de leukste ideeën en trends!

Tips om te volgen:

Missexclusivenails, winnieisawesome en chiyuki_nail

Trend 9: Glanzend én mat 

Ook in de zomer van 2016 worden de glanzende en matte top coats vrolijk afgewisseld. Met een top coat verzegel je de kleur, waardoor deze langer en mooier blijft zitten. Vergeet ook niet een base coat aan te brengen, zodat de pigmenten uit de lak de natuurlijke nagel niet verkleuren. 

Tip: wissel op één nagel een glanzende en matte top coat af voor een bijzonder effect.

Vergeet de base en top coat niet!

Trend 10: Vorm

Deze lente en zomer zijn er volgends de trendvoorspellers drie populaire nagelvormen:

1. Natuurlijk kort en verzorgd.

2. Squoval (square en oval): vrij korte en rechte nagels, die aan weerszijden rond aflopen.

3. Lang en amandelvormig.

Tip: Verzorging 

Verzorgde nagels en handen zijn een visitekaartje; het is vaak het eerste waar mensen naar kijken als ze iemand ontmoeten. Een nagelriemolie of -crème en een handcrème mogen ook deze lente en zomer niet ontbreken! 

Verzorgingsproducten voor de nagels en handen

Met dank aan: Alessandro International, Magnetic Nail Design, Studio27, CND™ SHELLAC™ (BeautyXL) en Golden Rose (Cosmi Cosmetics).

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten