Je hebt een mooie set nagels gemaakt, de klant blij gemaakt met ultieme zomerse nail art of die bijzondere stiletto gemaakt. En dat wil je natuurlijk wel mooi op de foto zetten met je smartphone. Maar om die nagels écht goed op de foto te krijgen valt vaak nog niet mee. Daarom krijg je van ons een paar praktische tips zodat je foto’s op Instagram of Facebook echt zullen opvallen.

Zoek het licht op
Voor elke camera en specifiek ook voor je smartphone is goed licht essentieel. Want hoe minder licht je hebt, des te slechter wordt je foto. Zoek daarom echt het licht op door bijvoorbeeld een foto bij het raam te maken. Bij daglicht komen sowieso ook de kleuren het best tot hun recht. Fotografeer dan ook altijd overdag en niet ’s avonds of wanneer het schemert. Dan zou je weer een flits moeten gebruiken, en dat geeft weer te hard licht.

Schone lens
Je zou er bijna niet aan denken, maar een lens kan snel vies worden, omdat je je smartphone overal mee naartoe neemt: in je jaszak, onderin je tas, in je broekzak… Een vingerafdruk op je lens kan elke foto verpesten. Maak dus voordat je je foto maakt, je lens eerst schoon. Dit kan het beste met een brillendoekje, maar een zacht stukje stof werkt ook prima.

Houd je camera stil
Met een stabilisator is er geen beweging in je telefoon te krijgen en krijg je geheid mooie, scherpe foto’s. Hiervoor kun je het beste een telefoonhouder gebruiken. Zo kun je ook rondom de nagels (als je bijvoorbeeld tips wilt fotograferen) een mooi tafereeltje maken. Heb je een bepaald thema rondom je nagels zoals nu zomerse nagels? Plaats er dan wat zand en schelpjes omheen. Dat geeft direct een mooi sfeerbeeld mee.

Bewerk je foto’s
Als finishing touch kun je je foto’s nog bewerken, om wat meer licht of contrast aan te brengen. Ook kun je hiermee je foto een eigen stijl meegeven, wel zo leuk om je herkenbaarheid op Instagram te verhogen. Hier zijn vele apps beschikbaar voor, maar bekend onder Instagrammers is bijvoorbeeld VSCO en met Rhona Designs heb je vele vormen en verschillende teksten tot je beschikking.

Gerelateerde berichten