Wat een winter hebben we gehad. Het leek wel een eindeloze herfst, met een weekje sneeuw en nu weer terug naar herfst. Niet echt weer om vrolijk van te worden. Enkele oppeptips voor jou (en jouw klanten) op een rij.


Verzorg je voeten goed, ze zijn je basis. Neem regelmatig een voetenbad. Ik doe dit vaak na een intensieve beurs waarbij ik veel gestaan heb. Even een emmer warm water maken met dode zeezout erin. Lekker een kwartiertje weken. Je voeten zijn je tweede nier en je raakt er veel afvalstoffen door kwijt. Ontgiften.

 

Als je geen zin hebt in een bad of gewoon geen bad hebt. Het mag zo vaak je wilt. Je huid wordt lekker schoon, dode huidschilfers verdwijnen en je lichaam neemt de sporenelementen op uit het zout wat je algehele gezondheid ten goede komt. Kortom, het doet meer met je dan je denkt!

 

Verwijder vervolgens eventuele eelt met een lavasteen. Dan scrubben. Zelf gebruik ik de ene keer onze speciale voetenscrub met perzikpitkorreltjes, ginseng en lavendelolie. De andere keer kies ik voor een peeling met zoutkristallen en aromatische oliën. Goed stevig en lang masseren en in laten trekken. Dan even afspoelen in het warme water, afdrogen en… inmasseren met een frisse voetencrème. Mijn wederhelft is altijd blij als hij me met emmertjes en tubes in de weer ziet gaan, dan weet hij dat 'ie een voetmassage krijgt… Niets is natuurlijk prettiger dan je te láten verzorgen, dé kracht van de schoonheids- & wellnessprofessional!


In de winter heb je door het vele warme douchen en de hete verwarming meer kans op een droge huid die kan gaan jeuken. Om dit te voorkomen kun je wassen met dode zeezout. Veel mensen denken dat dit de huid juist uitdroogt, maar niks is minder waar. Dode zeezout zorgt er juist voor dat de vochtbalans van de huid op peil blijft. Hoe was je nu met zout? Los een kilo dode zeezout op in één tot anderhalve liter water (bij voorkeur in een plastic ('valproof') spafles die je in de badkamer zet). Tijdens een douchebeurt maak je jezelf helemaal nat, pak je een washand of spons en doet daar het zoute water op. Je helemaal 'inzepen' met dit water. Even laten intrekken. En afspoelen.


Heb je last van psoriasis, eczeem of wondjes? Dompel een wattenschijfje in het geconcentreerde zoute water en leg dit op de plek. Wikkel hier cellofaan omheen en zet dit vast met pleistertape. Laat het gerust een paar uur zitten. Het zal prikken, maar stimuleert de wondgenezing en voorkomt dat je gaat krabben waardoor je de vicieuze cirkel doorbreekt.Over de toepassingen van dode zeezout valt veel te vertellen. Wordt dus vervolgd!


p.s. vandaag heb ik de eerste sneeuwklokjes gespot, de lente is in aantocht…

Gerelateerde berichten