Het vakmagazine De Beauty Professional ligt weer in de brievenbus! Spiek vast mee naar een deel van de inhoud van deze editie: 
COSMETICA: VEGA, VEGAN OF HALAL?
Tegenwoordig zijn er zoveel soorten cosmetica dat we bijna niet meer weten wat de verschillen zijn. Het lijkt ook
allemaal op elkaar. Want wat zijn de verschillen tussen vega-, vegan- of halalcosmetica? We zochten het voor je uit.
Auteur Astrid Koole over het eerste Collageenkookboek van Nederland
Collageen is met een aandeel van 70% het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid. En zoals we allemaal weten: afname van collageen zorgt voor huidverslapping en rimpels. Met dit in het achterhoofd en alles wat er de afgelopen jaren geschreven werd over collageen en voeding, besloot onderneemster Astrid Koole gedegen research te doen. Ze stuitte op interessante feiten en besloot haar kennis te delen. Het resultaat is het allereerste Collageenkookboek van
Nederland.
VEERKRACHT en voeding door Drs. Anna M. Kruyswijk
Na een orkaan ziet een bos er gehavend uit: overal omgewaaide en ontwortelde bomen, gebroken stammen, loshangende takken. De struiken eronder zijn platgewalst of weggevaagd. In een korte tijd ontstaat een enorme verwoesting. Zo ook met de Corona crisis die over de wereld is geraasd: in een tijdsbestek van amper 4 maanden zijn niet alleen doden
gevallen, maar is ook in het kielzog van draconische maatregelen op veel
andere manieren grote schade ontstaan aan mens en samenleving. Het is bijzonder om te zien hoe de eerste twijgjes zich na een orkaan al snel weer oprichten. Kunnen wij ook weer opveren?
35 jaar borstzorgen door siliconen:“IK HEB HET ASIA SYNDROOM” 
Dit is het verhaal van Marlies Koopman-van Dorp, eigenaresse van Beautystudio Marlies uit Nieuw-Beijerland dat onlangs haar 30-jarige jubileum vierde. Na een interview over haar jubileum, verschenen in onze online editie, nam Marlies nogmaals contact met ons op. Zij wil jullie graag haar persoonlijke verhaal vertellen over haar leven met siliconenborsten en alle problemen die dat heeft gegeven. Zelf is bij Marlies, na jaren van onverklaarbare lichamelijke klachten, nu eindelijk een
diagnose gesteld: het ASIA syndroom. Maar dat wel nadat eerst de diagnoses ‘te veel hooi op je vork’ en zelfs ‘kanker met uitzaaiingen’ waren gegeven. Na jaren blijkt het allemaal te komen door de siliconen die in haar lichaam zijn gaan zwerven. Dit is het verhaal van Marlies, uit het hart geschreven en gegrepen.
HYGIËNE IN DE SCHOONHEIDSSALON tijdens de corona-periode
Handhygiëne in de salon is altijd al belangrijk geweest, maar in de huidige tijd moeten we hier nog beter op letten dan we gewend zijn. De handen zijn een potentiële besmettingsroute waarbij transmissie van micro-organismen kan plaatsvinden van de ene naar de andere persoon. Handhygiëne kan dit voorkomen. Maar hoe wassen we onze handen nu echt goed? En welke effecten heeft dit op onze huid en hoe verzorgen we onze huid op een goede manier?
Daarnaast lees je interviews met collega’s en vind je in het vakmagazine ook altijd weer informatie over (natuurlijke) ingrediënten, ondernemen en producten.  Veel leesplezier!

Gerelateerde berichten