Het einde van het jaar nadert met rasse schreden; de feestdagen komen er weer aan. Dat betekent in de nagelstudio een toename van klanten die een chic, uitbundig of creatief design voor hun nagels willen. Maar, wat zijn de trends voor de komende feestdagen? Nagelstyliste Bargje Boudens laat je zien welke designs jij toe kunt passen!

Bruintinten en pastels

Bargje: “Bruintinten zijn niet bij alle klanten even populair. Toch zijn er steeds meer mensen die voor deze kleur op hun nagels kiezen, mede dankzij de nude-trend die al een tijdje de aandacht vraagt. Dit jaar mogen bruintinten daarom niet ontbreken in het lijstje van nageltrends voor de feestdagen. Combineer de bruintinten met zachte pastels voor een chic, zacht en feestelijk effect.”

Breiselpatronen

“Ook dit jaar zijn breiselpatronen helemaal ‘hot’. Denk aan de patronen van gebreide truien, shawls, mutsen en vesten. Neem kobaltblauw als ondertoon op de nagels, teken de patronen met een gel en pas de sugaring-techniek met acrylpoeder toe.”

Flitsende metallic-nagels

“Deze trend zie je elk jaar terugkomen, want metallics blijven populair voor een hoog glamourgehalte. Wil je klant liever geen metallic full cover, maak dan een speels effect met neonkleuren of een donkere ondergrond.”

Schitterend Swarovski

“Het hele jaar door, maar vooral tijdens de feestdagen, mogen nagels gezien worden. Gebruik daarom de grotere Swarovski-stenen voor een chic effect. Voor nog meer bling, kun je eventueel zilveren striping tape toevoegen.”

Koele ijstinten

“De winter associëren de meeste mensen met koele tinten. Wit, azuurgroen en zilver metaal sluiten hier perfect op aan!”

Rood

“Rood is een echte kerstkleur. Dit jaar staan de wat donkerdere roodtinten centraal. De kleur rood oogt supervrouwelijk en elegant, en is daarom voor veel vrouwen de ultieme nagelkleur. En niet alleen tijdens de feestdagen! Om de rode kleur iets te breken, kun je een eenvoudig design op de nagels maken.”

Okergeel

“Okergeel is weer terug van weggeweest! Het is geen makkelijke kleur en past niet bij ieder huidtype, maar persoonlijk vind ik het een prachtige kleur. Breng wat zilveren accenten aan voor het ‘wow’-effect!”

Dit artikel is ook verschenen in Beautyspot.nl print edition, herfst 2016.

Gerelateerde berichten