Het zal je zeker wel eens opgevallen zijn dat er verschillende vormen voeten en handen zijn. Let er maar eens op in je salon; waar de ene klant bijvoorbeeld grovere vormen heeft, zijn de vormen bij de andere klant juist fijner en kleiner.

Hetzelfde geldt voor de natuurlijke vorm van het nagelbed, want ook nagels komen in verschillende vormen en maten voor. Sommige mensen hebben van nature puntige nagels, andere juist vierkante en weer een ander amandel- of hazelnootvormig. Vaak kunnen handen en voeten wel iets zeggen over je persoonlijkheid, maar wat zeggen nagelvormen hierover?

Maar wat is eigenlijk persoonlijkheid?
Persoonlijkheid is iets wat je uniek maakt en je onderscheid van andere mensen. Het zegt iets over wie je bent, zonder dat je dat kwalificeert als goed of slecht. Als je vroeger als kind liever alleen thuis speelde, dan is de kans vrij groot dat je vandaag de dag ook graag op jezelf wilt zijn. Sommige mensen zijn gevoelig, wat zich kan uiten in sneller boos worden of enthousiast zijn. Wanneer je extravert bent, treed je graag op de voorgrond of kijk je liever de kat uit de boom. De persoonlijkheid van personen wordt uitgedrukt aan de hand van de theorie van de Big Five. Deze vijf persoonlijkheidsdimensies zijn: extraversie, mildheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en autonoom. Veel mensen maken in hun leven keuzes voor opleiding en carrière, zonder zichzelf eens onder de loep te nemen over wie ze eigenlijk zijn. Juist voor je werk kan persoonlijkheid bepalend zijn voor je functioneren!

Amandelvormige nagels
Een amandelvormige natuurlijke nagel (of ovaal) is een klassieke vorm en wordt vaak gezien als de ideale nagelvorm. Ben je gezegend met deze vorm dan sta je te boek als een stabiel, eerlijk, kunstzinnig, romantisch en loyaal persoon met een goede smaak die ook nog eens weinig ruzie maakt én een betrouwbare vriend of vriendin is. Omdat je je niet zo snel druk maakt, kun je ook wat laconiek zijn. Personen met deze nagelvorm zijn vaak erg prettig in de omgang.

Hazelnootvormige nagels
De hazelnootvorm lijkt de vorm te hebben van een vlam: en smalle basis die naar boven wijder uitloopt. Kenmerkende karaktereigenschappen zijn: tikkeltje nerveus, koppig, niet snel boos en ietwat teruggetrokken. Je beschikt over veel moed en een grote fantasie en bent ook nog eens een romanticus. Je kunt vaak uitbundig zijn en je hebt een grote liefde voor schoonheid. Dat kan zich uiten in je uitstraling, maar ook in de kunst waar je van houdt, dingen in je omgeving (bijvoorbeeld de inrichting van je huis) of bijzondere muziek die je voorkeur heeft.

Schelpvormige nagels
Heb je deze nagelvorm, dan ben je kritisch en beschik je over een ironisch gevoel voor humor. Soms kan deze nagelvorm duiden op een minder goede gezondheid en gespannenheid. Verder ben je creatief, altijd bezig en heb je een groot organisatietalent. Als je een baan treft waarbij je van deze eigenschappen gebruik kunt maken, kom je het best tot je recht. Kantoorwerk is daarom minder voor jou weggelegd. Sommige mensen met dit nageltype zijn zeer gevoelig en erg gesteld op zelfstandigheid.

Vierkante nagels
Vierkante nagels wijzen op een praktische aanleg en een groot analytisch vermogen. Vaak zijn deze nagelbezitters ook gesteld op materieel succes. Andere karaktereigenschappen die bij de vierkante nagel horen zijn rustig, intelligent en niet snel kwaad. Mensen met zulke nagels hebben ook vaak vaste gewoonten, een groot respect voor wetten, zijn praktisch ingesteld, kunnen moeilijk vergeven, zijn ordelijk en logisch denkend. Ze hebben geduld, maar kunnen ook koppig zijn. Ook kunnen deze personen soms wat conservatief en behoudend van aard zijn, maar ze zijn wel gesteld op een goede verzorging van het uiterlijk.

Puntige nagels
Lange, smalle nagels zijn langer dan ze breed zijn, ofwel puntig. Omdat deze nagels maar een kleine oppervlak hebben, kan dit duiden op een beperkte interesse. Verder kun je met lange, smalle nagels wel opvliegend zijn. Een lange nagel wijst ook op een ontwikkelde persoonlijkheid die kan neigen naar oververmoeidheid en nervositeit. Heb je naast lange en smalle nagels ook een puntige vingertop, dan ben je een gevoelig type. Zijn je nagels dik en krom, dan kun je nogal venijnig uit de hoek komen!

Brede nagels
Brede en tegelijkertijd korte nagels komen minder vaak voor. Je hebt dan een kritische en nauwkeurige persoonlijkheid. Verder kunnen mensen met deze nagelvorm onrustig en wantrouwend zijn. Aan de andere kant komen deze mensen meestal sympathiek over, kunnen ze zich goed aanpassen en kunnen ze prima werken in een groep of team. Ze hebben bovendien altijd graag mensen op zich heen, want ze zijn liever niet alleen.

De beste vorm
Voor een mooi totaalplaatje van je nagels draait het niet alleen om de kleur van je nagellak of het design wat je hebt uitgekozen. Veel belangrijker is het om te kijken welke vorm van je nagels het beste bij je handen past. Je kunt je nagels in elke gewenste vorm vijlen, maar beter is het om een vorm uit te kiezen die het beste aansluit op de vorm van je natuurlijke nagel. Heb je een breed nagelbed, dan pas squoval goed. De squoval heeft namelijk zachtere randen dan een echte ovaal en op bredere nagelbedden lijken je vingers dan slanker. Korte nagels matchen goed met een ovale vorm, terwijl je voor lange nagels het beste voor vierkant kunt kiezen. Welke vorm je ook kiest, houd altijd rekening met welk design je wilt dragen!

Gerelateerde berichten