De kwaliteit van het leven is waar jij je op focust. Focus is een belangrijke eigenschap om te beheersen. Het helpt je om te werken aan zaken die jij belangrijk vindt. Als jij je alleen maar focust op problemen en obstakels, dan zullen de problemen alsmaar groter worden. Focus jij je juist op meer klanten of meer omzet behalen, dan zal dit groeien!

Om ons heen gebeurt er ontzettend veel, waardoor we constant prikkels krijgen en afgeleid worden. Door al deze prikkels raken we onze focus én energie kwijt. En hoe moeilijk is het als je geen focus en energie hebt? Hoe ga je die focus weer terugvinden?

Geef aandacht aan hetgeen jij belangrijk vindt
Mijn focus gebruik ik om dingen te bereiken die ik belangrijk vind in het leven. Alles wat je aandacht geeft groeit. Zo vind ik mijn familie en vrienden heel belangrijk, waardoor ik hen veel aandacht geef. Zij komen bij mij op de eerste plaats. Natuurlijk haal ik ook erg veel voldoening uit mijn werk. Waar ik mijn focus eerst legde op het uiterlijk schoon, ligt mijn focus nu juist op de schoonheid van de innerlijke mens. Zo kun je de kracht van anderen laten zien. Hier krijg ik energie van en het is belangrijk voor mij. Dit is dus mijn nieuwe focus.

Bedenk dus waar jij je focus op legt. Wat vind je echt belangrijk in het leven en waar word je blij van? Kijk waar je energie van krijgt of waar je blij van wordt. Dat zijn mooie punten om op te focussen.

Probeer prikkels te negeren en concentreer op één ding
Prikkels, ontzettend veel prikkels. Ik zit achter mijn laptop om een column te schrijven over focus. Maar er speelt zoveel in mijn hoofd. De opnames van vanochtend, de afspraken die morgen gepland staan en de telefoon die ook nog eens oplicht.

Om al deze prikkels te voorkomen sluit ik, letterlijk en figuurlijk, deuren. Ik ga in een stille ruimte zitten met de deur dicht. Ik zet een koptelefoon op met brainwaves, sluit alles op mijn tabblad en zet mijn telefoon op vliegtuigmodus. Zo beperk ik mijn prikkels.

Ontwikkel je focus, net als een spier die je traint
Door yoga en meditatie ben ik langer de focus gaan vasthouden. Door jezelf te trainen om 5 minuten geconcentreerd bezig te zijn, kun je de volgende dag proberen om je 7 minuten te concentreren. Ga met kleine stapjes vooruit en voor je het weet kun je je focus tot 50 minuten vasthouden! Dan wordt het tijd om weer even iets anders te doen. Ontspan even, haal een kop thee of ga je handen wassen. Dit kan al helpen om daarna weer gefocust verder te gaan.

Maak je hoofd leeg
Je hoofd leegmaken is essentieel om je te kunnen focussen. Maar ook de afleiding om je heen, rommel in huis en boodschappenlijstjes hebben invloed op je focus. Schrijf alles eens op en werk het in een keer af. Zo focus je je dus op je to do lijstje.

Focus op je beauty onderneming
Leg in je beauty onderneming de focus op jouw specialiteit. Breng dit naar buiten, geef het aandacht en laat het groeien. Zorg er zo voor dat je klanten ook de focus hebben op jouw beauty onderneming. Als je te veel behandelingen en producten hebt, kunnen klanten niet kiezen. Te veel aanbod haalt namelijk de focus weg.

Ben je je focus weer kwijt? Leg je hand op je buik en adem in 7 seconden uit. Doe dit 3 keer, laat de gedachten uit je hoofd en haal geconcentreerd adem.

Gerelateerde berichten