De genomineerden van de Beauty Award 2022, dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten, zijn bekend gemaakt. Na het traject van inzendingen, Mystery Guests en grondig beraad van de vakjury zijn er 19 genomineerden in zeven categorieën geselecteerd.

Vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden
De vakjury, bestaande uit Marianne van den Broek (voorzitter), Périne Heerooms, Cathelijne Cras, Betty van den Braber en Corné Hendrikx, waren het niet altijd eens, maar zijn er uiteindelijk unaniem uitgekomen. “De juryleden beoordelen allemaal hun eigen discipline, wat zorgt voor een goed en totaalbeeld. Juist het bekijken vanuit verschillende disciplines naar de inzending, de onderneming en de specialist, zorgt voor boeiende gesprekken en discussies en uiteindelijk voor de weloverwogen gekozen genomineerden”, vertelt Maddy Weide namens de organisatie. Juryvoorzitter Van den Broek vult aan: “Er is veel waardering van de jury voor de manier waarop de schoonheidsspecialist van nu haar energie steekt in het upgraden van dit mooie beroep. De genomineerden hebben nog één hobbel te nemen: het persoonlijke gesprek met de jury waarin ze hen mogen overtuigen waarom zij de Beauty Award zouden moeten winnen.”

Hoewel de branche een roerige en onzekere periode heeft gekend, heeft dat de deelnemers er niet van weerhouden zich op te geven voor deze editie en met veel passie en toewijding hun inzending te maken. Alle inzendingen zijn beoordeeld op vakbekwaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden. “Na de eerste juryselectie is een deel van de deelnemers aan de wedstrijd bezocht door de Mystery Guest. Tijdens dat bezoek is er gekeken of de kwaliteit op papier ook in de praktijk tot uiting komt. Bij de uiteindelijke puntentelling lag de top van de lijst
heel dicht bij elkaar. De wedstrijdspanning is hoog en het is absoluut nog geen gelopen race.
In de jurygesprekken zullen de genomineerden zich moeten bewijzen!”, concludeert Weide.

De genomineerden van de Beauty Award 2022 zijn:
Newcomer of the Year*
Sylvana van der Veen, Salon VANA (Leek)
Tamara van der Lee, By Tamaar Health & Beauty (Schagen)

Schoonheidssalon van het jaar, klein
Faces Skincare, Marieke van der Heijden (Reusel)
Touch of Beauty Skin Professionals, Suzan Mulder (Leiderdorp)
Salon Sensa, Femke Tersteeg (Zevenhoven)

Schoonheidssalon van het jaar, groot
The Peeling Company, Sylvana van Amerongen (Amsterdam)
CadanCe Huidinstituut, Sophie Imbert (Den Haag)
Babor Institute Mirabelle, Deborah Westdijk (Rotterdam)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Noord*
Karin de Vries, Karins Schoonheidssalon (Kollum)
Elina Zeldenrust, Elina’s salon (Heerenveen)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden/Oost
Esther van der Slik, Skinfluencers (Nijmegen)
Wendy Meyer, Perfect Skin & Beauty (Huissen)
Rianne Nijland, Pure Beauty Overdinkel (Overdinkel)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid
Soraya Kivits, Beautie Schoonheidssalon en Pedicure (Schijndel)
Suzanne Brouwers, Schoonheidssalon Parlour (Erp)
Ine Peters, Natuurlijk Mooi (Eindhoven)

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West
Lisette van den Oord, Exclusief Skinstore & Salon (Bergambacht)
Priscilla Prins, View on Beauty (Reeuwijk)
Nicolle Wieme, Schoonheidsinstituut Natural Beauty (Sluis)

*Na de beoordelingen van de Mystery Guests zijn er onverwacht deelnemers afgevallen. De jury heeft besloten voor 2022 slechts twee schoonheidsspecialisten te nomineren voor deze categorie, dit om aan de hoge wedstrijdeisen te blijven voldoen.

Gala-uitreiking op zondag 24 april
Wie van de genomineerden ook daadwerkelijk straks een Beauty Award mee naar haar schoonheidssalon kan nemen, horen we op zondagavond 24 april. “Tijdens deze gala-avond worden alle genomineerden natuurlijk in de volle spotlight gezet. Het zijn allemaal al topspecialisten die een prachtig visitekaartje zijn als schoonheidsspecialist die het vak verstaat. Slechts zeven van deze lijst zullen de vakprijs ontvangen”, bouwt de organisatie de spanning op. Tijdens de spectaculaire gala-avond met een diner en entertainment (waarvan de kaartverkoop volgende week start) wordt bekend gemaakt wie van de genomineerden zich ook daadwerkelijk winnaar van de Beauty Award 2022 mag noemen.

Beauty Trade Professionals
De Beauty Award wordt georganiseerd door de Beauty Trade Professionals ter bevordering van het professionele imago en kwalitatieve kernwaarden van de schoonheidsbranche. De Beauty Award is
dan ook dé vakwedstrijd voor schoonheidsspecialisten. De onafhankelijke vakwedstrijd kan niet worden gerealiseerd zonder de steun van sponsoren: onze 5 goudsponsors: Aesthetic Solutions, Beauty Angel, Care Cosmetics, Department of Cosmetics en Klapp Cosmetics, onze 3 zilversponsors: Germaine de Capuccini, Gharieni Nederland en Superboost Skin Expert en onze 5 bronssponsors: Beauty2People, Cidesco Sektie Nederland, De Huidprofessional, U-Consultancy en UNG Cosmetics.

 

Gerelateerde berichten