In de documentaire Wellness is booming volgt Frans Bromet drie vriendinnen die besluiten het roer om te gooien. Ze zijn alle drie boven de veertig, getrouwd, hebben een gezin en een baan. Emmy en Hennie werken bij de bank en Wilma is verpleegkundige. Naast hun baan geven Emmy en Wilma kookworkshops en verzorgen ze cateringen. De dames houden van het goede leven en willen graag mensen ‘verwennen’. Ze overwegen om hun baan op te zeggen voor hun ambitieuze droomproject: een Wellness centre. “Want Wellness is booming!”

Deel 1 – 10 september 

Emmy, Wilma en Hennie hebben een droom: een eigen wellnesscentrum. Het ontbreekt de vriendinnen niet aan zelfvertrouwen. Vol energie storten ze zich op het schrijven van een ondernemingsplan, bezoeken ze een wellness beurs, een sauna en bezichtigen ze verschillende boerderijen waar ze hun wellnesscentrum zouden kunnen gaan realiseren. Ze ondergaan verschillende behandelingen om zelf te ervaren hoe het is om verwend te worden. De gemeente en de banken willen niet direct meewerken maar daar laten de vastberaden dames zich niet door ontmoedigen. Ze zijn er helemaal klaar voor hun vaste banen op te zeggen en een nieuw leven te beginnen.

Uitzending gemist? Kijk hier: http://www.nederland2.nl/programmas/480-ncrv-dokument-wellness-is-booming/uitzending/34679?

Deel 2 – 17 september

 De dames werken hard, overleggen druk, gelukkig altijd onder het genot van een hapje en een drankje. Het businessplan van Emmy, Wilma en Hennie is klaar, de verzorgingsproducten zijn uitgezocht en de huisstijl is uitgewerkt. Maar dan breekt de financiële crisis uit en dat heeft gevolgen voor hun plannen. Ondanks dat blijven de montere dames vol goede moed. Zal het de vriendinnen lukken om hun droom te verwezenlijken? Of moeten ze hun ambities fors bijstellen?

Uitzending gemist? Kijk hier: http://www.ncrv.nl/ncrvgemist/17-9-2012/ncrv-dokument-wellness-is-booming

Gerelateerde berichten