Kennen jullie dat ook? Zo’n zin hebben in de donkere dagen voor kerst en de gezellige sfeer. Daar komt wel de stress die het met zich meebrengt bij kijken door toenemende drukte om iedereen weer te voorzien van mooie nagels voor de feestdagen.

Afspraken inplannen

Ik merk en veel van mijn collega’s zullen dit beamen, dat het veel moeite kost om de afspraken voor de feestdagen in te plannen. Er moet aan van alles gedacht worden en naast mijn vaste klantenkring komt gemiddeld 30% van mijn klanten eind december voor een eenmalige afspraak voor de feestdagen. Houd hier dus goed rekening mee als dit je eerste decembermaand is als zelfstandige nagelstylist.

Toen ik net begon was dit echt een ramp en was ik op kerstavond nog nagels aan het zetten. Ik durfde nog niet goed mijn grenzen aan te geven en was slecht in plannen. Inmiddels heb ik ervan geleerd en nu plan ik al vanaf oktober mijn afspraken met vaste klanten tot na de kerst in. Hierdoor weet ik wanneer ik nog plek heb voor eenmalige klanten en zijn mijn vaste klanten ook verzekerd van een plekje voor de feestdagen.

Ik stel mijn grens tegenwoordig op 23 december zodat ik daarna ook nog tijd heb om zelf aan alle kerst voorbereidingen te beginnen. Zo houd ik mijn klanten en familie tevreden.  

Feestdagen presentje

Elk jaar is het weer een kwestie van een leuk presentje verzinnen om mee te geven aan de klanten rond de feestdagen. Ik vind het daarbij altijd belangrijk dat het een bruikbaar en leuk cadeautje is. Dit jaar kies ik voor het belang van huidverzorging met mini-nagelriemolie en een babyblend tube, lekker voor de koude winter dagen. Ik heb nu een goede huidverzorgingslijn waar ik mijn klanten op deze manier ook gelijk mee kan introduceren.

Feestelijke nailart

Deze tijd van het jaar is ook weer een periode waarin je al je glitters, sugar en handpaint  kunsten uit de kast kunt halen. Voor de feestdagen kan het niet opvallend genoeg. Ik kijk er altijd erg naar uit omdat mijn klanten zich ook wat meer laten gaan voor de feestdagen.

Maar hoe kom je aan al die inspiratie hiervoor?

Ik struin social media af naar ideeën en voorbeelden en zorg ervoor dat ik nieuwe creaties alvast onder de knie heb. Hiervoor heb ik in december te weinig tijd, je wilt dan mooie nagels maken in korte tijd. Het moment is dan niet daar om nieuwe creaties te gaan uitproberen, het is belangrijk dat je al weet wat goed werkt.

Tegenwoordig zijn er verschillende merken met goede producten die het werk voor je doen zoals water decals, wraps en stamping. Erg handig dat we hier in ons vak ook gebruik van kunnen maken. Een snelle, makkelijke en zeer effectieve manier van nailart.

Ik hoop dat jullie allemaal een gezellige periode tegemoet gaan met veel plezier en mooie creaties. Ik wens iedereen succes en alvast fijne feestdagen en een goede jaarwisseling!

Gerelateerde berichten