Het is goed om je te realiseren dat elke keer als jij ja zegt tegen iets wat je niet wil, je nee zegt tegen jezelf. In ons vak als beauty ondernemers zijn we enorme pleasers, we zijn verzorgers en willen mensen zich goed laten voelen. Daardoor zijn we helaas sneller geneigd ja te zeggen terwijl we nee bedoelen.

Het besef dat je een pleaser bent kan alles ten positieve veranderen. Let daarom vanaf nu eens op waar je allemaal ja op zegt en of dat is wat je echt wil. Het heeft ook te maken met je doelen & visie goed in kaart hebben. Past de vraag hierbij? Voel ik me hier goed bij? Wil ik dit? En geef vanuit daar antwoord.

Neem de tijd om een goed antwoord te geven. Dat mag. Mensen verwachten in deze tijden van social media dat je meteen antwoord. Laat je niet daartoe dwingen. Je hebt het recht om na te denken en om nee te zeggen. Nee is ook een antwoord.

Als jij een klant product wilt verkopen en de klant zegt nee geldt hiervoor hetzelfde. Ze zegt nee op de vraag, niet op jou als persoon. Vaak zijn ondernemers om deze reden bang om te verkopen, voor de mogelijke nee. Nee is niet iets om bang voor te zijn, het is een antwoord en ook een eerlijk antwoord. Je kunt bij een nee met een simpele uitleg de ontvanger van de boodschap het beter laten begrijpen. Maar onthoud ook dat je geen verklaring schuldig bent.

Heb je ja gezegd en denk je ’s nachts, nee toch niet. Dat mag ook. Je mag je mening veranderen. Kies voor jezelf. Nee zeggen kan ook heel bevrijdend zijn, omdat je ja zegt tegen jezelf. Dat is goed voor jou en daarom ook voor jouw beauty business! 

Als je nu terugkijkt naar afgelopen jaar, heb je dan het gevoel dat je te weinig tijd hebt gehad om je doelen te bereiken? 

Wil jij groeien als beauty ondernemer en klanten aantrekken die bereid zijn te investeren in hun schoonheid?

SCHRIJF JE NU KOSTELOOS IN VIA ONDERSTAANDE LINK

Gerelateerde berichten