Wat is het voorjaar toch heerlijk, want overal waar je kijkt zie je kleur. Ik kijk naar buiten en zie nog de prachtige restanten geel en blauwe kleuren van de krokussen en narcissen. Verderop het frisse groen van ontspruitende blaadjes en de verse geur van pas gemaaid gras.

Durf kleur te kiezen

Kleur is zo verrukkelijk om mee te werken. Door de kleurenleer toe te passen kun je spectaculaire combinaties maken en mocht je kennis van de kleurenleer een beetje zijn weggezakt, dan is dit het moment om je daar weer eens in te verdiepen. In het boek VISAGIE wordt er een heel hoofdstuk aan besteed en ik vind het een geweldig naslagwerk. Natuurlijk is het prachtig om een klassieke zwartesmokey eye te maken, maar hoe creatief is het om deze oogmake-upvorm eens te maken met drie schitterende groen- of blauwtinten en die heel precies in elkaar te blenden? Of maak een vintage eyeliner eens met knalgeel of turquoise? Met gekleurde wimperextensions kunnen de echte fashionistas onder ons een echte trendy voorjaarslook creëren. Leuk! Maar ook een nieuwe lipstick of kleur lippotlood kan je ‘gewone’ alledaagse uiterlijk al veranderen. Zoek eens een mooie uitgesproken frisse tint zoals cotton candy roze, watermeloen rood of mango oranje. Een paar sneakers erbij of stylish hakken in dezelfde tint en voilà… Je outfit is spring proof!

Word je eigen styliste!

Van een bevriende styliste kreeg ik eens de tip om de kleding die je het volgende seizoen wilt gaan dragen op je bed te leggen en er andere combinaties mee te maken. Je zou nu bijvoorbeeld kleur kunnen toevoegen, zoals hard groen en wit of geel met zwart of hard roze. Met een paar shirtjes, een jasje of een gebloemde broek heb je dan een heel nieuwe garderobe. Wees je eigen styliste en vind jouw stijl uit. Zet jezelf in ‘t zonnetje en geniet van een nieuw voorjaar! En natuurlijk mogen je nagels niet achterblijven (vergeet ook je teennagels niet!). Weg dus met de donkere en warme taupe en donkere kleuren, maar ga voor een mooie roze tint of een knalkleur.

Wat mij altijd een boost geeft is om alle verwassen witte T-shirts en hemdjes tot poetslappen te verknippen en mijzelf te trakteren op een paar spierwitte nieuwe exemplaren. Zo vier ik het voorjaar!

Tine van Oorschot

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten