Vandaag ben ik vrij om nieuwe workshops te schrijven. Ik weet niet hoe het komt, maar het huilen staat me nader dan het lachen. Wat een mooie, relaxte schrijfdag had moeten worden, is een berg van frustratie aan het worden. Ik heb geen focus en heb het idee dat om mijn alles op de rit te krijgen me ik als grafische ontwerper, programmeur, journalist en boekhouder moet ontpoppen. Help! waar begin ik, misschien toch maar die cursus WordPress, of naar de winkel voor privéles?

Op het moment dat ik wil gaan schreeuwen en ik ter plekke besluit om het bijltje er bij neer te gooien… dan plotseling krijg ik een helder moment: Ik ga een Aura Soma flesje kiezen in mijn praktijk en kijken wat deze kleur me te zeggen heeft. Aura Soma is een kleurentherapie die ik gebruik tijdens mijn behandelingen, het geeft inzicht op je pad, het gaat voorbij woorden. Het is altijd zo ontzettend treffend.

Ik kies een flesje met de vraag: wat draagt bij aan meer FOCUS. Spiritual Rescue. Nr. 0… Mmm…. Ik lees: Spirituele eerste hulp door het ontwikkelen van het waarnemingsvermogen en het vermogen diepe gevoelens te ervaren; intuïtief begrijpen. Affirmatie: “Ik hou van het leven. Leven is leren.” Als ik de diepere laag van mijn frustraties bekijk, is het inderdaad een worsteling tussen mijn creatieve proces en de praktische uitvoering, ik wil hier helemaal niet mee bezig zijn. HELP! Ik bel mijn websitebeheerder, hij gaat de problemen oplossen. Fijn. Ik stuur mijn bestanden door naar een bevriende journalist, done! Boek een training en terwijl ik dit aan het doen ben gaat de bel.

Een pakketje met mijn nieuwe samples, een nieuw gezichtsolie met de meest mooie ingrediënten. Ideaal om te mengen met de je dagcrème voor een stralend begin :-). Het is duidelijk; mijn spirituele eerste hulp is dingen doen die me van nature goed afgaan. Als volwassen ondernemer is het niet meer dan logisch dat je dingen waar je slecht in bent, niet zelf doet.

Mijn inzichten op een rij, my 5 holistic beauty tips:

  1. Time-out. Als je terugkerende belastende gevoelens hebt, neem dan om de twee uur 5 minuten time- out om op adem te komen en te kijken wat je creatieve proces in de weg staat.
  2. Ga op zoek naar een goed team, mensen die de dingen die je niet goed afgaan van je kunnen overnemen, soms moet je er voor betalen en soms ruil je gewoon tegen een lekkere appeltaart of een avondje oppassen.
  3. Picmonkey. Een gratis online programma waar je hele mooie collages mee kan maken als je chagrijnig bent en in een andere mood wilt komen, echt leuk.
  4. Kies een inzichtkaart of een tarotkaart. Het geeft je wat lucht en inzicht om een donkere dag door te komen.
  5. Borstel je huid, het geeft nieuwe energie en een heerlijk fris gevoel. Je kunt om helemaal in de stemming te komen jezelf extra verwennen met bijvoorbeeld een de body treatment van waar ingrediënten als wierook, cypres en limoen je stemming doen glinsteren.

I LOVE LIFE & LIFE LOVES ME
Natascha

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten