Op 26 juni heeft het eerste event van de branchevereniging voor schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten De Huidprofessional plaatsgevonden. Het was een fantastische bijeenkomst met een enorm grote opkomst. Verschillende, inspirerende sprekers waren aanwezig om er een gevarieerde dag van te maken.

Tijdens het event is er geweldig nieuws naar buiten gebracht door de branchevereniging waarmee een mooie stap in de professionalisering van de beroepsgroep is gezet: het HUIDPRO-register is gelanceerd!

In het HUIDPRO-register is te vinden welke specialisaties en bijbehorende nascholingen er op persoonsniveau behaald zijn. Dit register zal openbaar zijn voor consumenten en voor zorgverzekeraars. Beide kunnen dan verzekerd zijn dat de specialisten die geregistreerd staan in het bezit zijn van de juiste diploma’s en certificaten. Hierdoor kunnen klanten voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking komen.

Voor deelname aan dit openbare register is een extra kwaliteitseis verbonden. Om je aan te kunnen melden moet je niet alleen over de juiste diploma’s beschikken maar dien je ook een verklaring te ondertekenen. Deze verklaring is voor veel zorgverzekeraars van groot belang. Kort gezegd is de inhoud hiervan dat je verklaart geen schade te zullen berokkenen bij je klanten en ook niet ten aanzien van zorgverzekeraars.

Specialisten met erkende diploma’s en die aangesloten zijn bij een brancheorganisatie voor onze beroepsgroep kunnen zich bij dit register aanmelden. Je blijft geregistreerd zolang je de certificaten van de nascholingen blijft behalen. Hiervoor hoef je geen andere scholingen te volgen.

De kosten voor registratie voor leden van De Huidprofessional zijn laag: € 50,- per jaar en slechts € 75,- per jaar indien je geen lid bent van De Huidprofessional (wel is een lidmaatschap van een relevante brancheorganisatie vereist). Op www.huidpro-register.nl vind je meer informatie.

Wil je zien hoe het register eruitziet, dan kan je kijken op www.huidpro-register.mijnportfolio.nl. Heb je vragen over het HUIDPRO-register, dan kan je die stellen via het mailadres info@dehuidprofessional.nl.

Het bestuur van De Huidprofessional is er heel trots op dat het zo’n mooie, nieuwe stap heeft kunnen zetten voor professionalisering van de beroepsgroep.

 

Gerelateerde berichten