Nu het steeds weer warmer weer wordt, is het niet alleen rokjestijd, maar ook de voeten mogen weer gezien worden! Althans… Als je zelf vindt dat je voeten de moeite waard zijn. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat meer dan de helft van de mensen zich wel eens schaamt voor zijn voeten. En sterker nog, één op de vijf mensen durft zelfs zijn of haar blote voeten niet te laten zien. Bijvoorbeeld als ze eelt hebben of last van schimmelnagels. Een dagje zee, strand of zwembad zit er voor hen niet in. En dat kan niet alleen een buitengewone last zijn voor veel mensen, maar ook een forse inbreuk op hun sociale leven. Daarom start ProVoet, de Brancheorganisatie voor de Pedicure, vandaag een unieke campagne met als thema ‘Schaam jij je voor je voeten?’. Het doel van de campagne is om je juist niet te schamen en zet deze zomer de eerste stap naar het zorgeloos tonen van jouw voeten!

Eenvoudige oplossing voor voetproblemen

Zowel bij jong als oud en man of vrouw speelt voetschaamte in de lente en de zomer op. Het weer is mooi, de warme schoenen kunnen na een lange winter weer de kast in en de open schoentjes en slippers staan popelend te wachten om naar buiten te kunnen. Maar eelt, schimmelnagels, ingroeiende teennagels en ander ongemak weerhoudt heel veel mensen er van om daadwerkelijk de slippers uit de kast te halen. Deze voetschaamte heeft een negatieve invloed op het zelfvertrouwen van bijna 3,5 miljoen Nederlanders. Gelukkig is er een oplossing aldus de brancheorganisatie voor de pedicure. De pedicures en medisch pedicures van ProVoet staan namelijk voor je klaar en weten elk voetprobleem professioneel en snel te behandelen. Laat de zomer maar komen en laat je voeten zien!

ProVoet lanceert nieuwe website

Deze week start de campagne “Schaam jij je voor je voeten?” en lanceert ProVoet de website www.goedvoorelkevoet.nl. De campagne richt zich op vier doelgroepen. Bijvoorbeeld de hardwerkende en sportieve jonge mensen, die met hun veeleisende levensstijl veel van hun voeten vergen. Hierdoor hebben zij bijvoorbeeld last van eelt, ingroeiende teennagels of schimmelnagels. Het is zelfs zo dat 30 procent van de vrouwen haar nagels lakt vanwege schaamte. Maar ook vitale senioren, van wie hun voeten hen al een leven lang dragen. Zij willen onbekommerd genieten van de mooie dingen uit het leven maar durven voetproblemen niet te laten behandelen. De campagne maakt voetschaamte niet alleen bespreekbaar, maar reikt ook direct een oplossing aan met een gratis voetencheck bij de pedicures en medisch pedicures van ProVoet.

De campagne wordt landelijk uitgerold door ProVoet. Dit is de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure die de belangen behartigt van ruim 13.000 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure en medisch pedicure in Nederland. De pedicures en medisch pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten staan voor kwaliteit en hygiëne.

Gerelateerde berichten