Op  2 en 3 juni jl. vond in Vianen voor de  eerste maal het tweedaagse Laser/IPL Congres voor schoonheidsspecialisten uit Nederland en Belgie plaats. Het tweedaagse congres werd georganiseerd door de Kerngroep, een groep schoonheidsspecialisten die zich hebben gespecialiseerd in lichttherapie. Gastspreker op dit bijzondere congres was de internationaal bekende laserdeskundige Patrick Clark uit de VS. Ruim 120 schoonheidsspecialisten en artsen waren hierbij aanwezig.

 

Licht: multifunctioneel inzetbaar!

Het gebruik van lichttherapie bij schoonheidsbehandelingen is multifunctioneel inzetbaar. Naast semi-permanente ontharing wordt licht steeds vaker toegepast voor huidverjonging, vasculaire aandoeningen, acne en huidverstrakking. Niet al deze behandelingen behoren tot het terrein van de schoonheidsspecialist, maar het is wel goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van laser en IPL, aldus de Kerngroep.

Theorie en praktijk

Tijdens het congres werd diep ingegaan op alle aspecten van licht, de werking van licht op de huid en – heel belangrijk – de veiligheid van klant en behandelaar. De eerste dag stond in het teken van de theorie, de tweede dag werd ingegaan op de praktijk. Op een groot scherm waren diverse demonstraties te zien van het behandelen van pigmentvlekken, adertjes op de benen, striae en rimpels. Ook kon het publiek kennismaken met de nieuwste toepassingen van laser en IPL.

 

Goed inhoudelijk niveau

De deelnemers aan het congres waren na afloop enthousiast over het goede inhoudelijke niveau van het congres en de professionele organisatie van de Kerngroep. Het congres heeft duidelijk gemaakt dat kennis van zaken én een kritische houding ten opzichte van claims van leveranciers noodzakelijk zijn voor wie effectief en veilig wil werken met licht.

Discussie over IPL-apparaten en IPL leveranciers

Het prikbord van de http://schoonheidsspecialisten.startpagina.nl biedt een goed forum om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Zo kun je op dit forum bijvoorbeeld al de ervaringen  van gebruikers met  Medcos lezen. Maar ook als je zelf iets wil weten over een leverancier kun je je vraag hier stellen.

Gerelateerde berichten