Cryotherapie is een zeer effectieve methode die werkt door middel van bevriezing van huidweefsels en het insluizen van werkstoffen met als doel om de huid te verbeteren. Als de temperatuur van de huid heel snel en gecontroleerd omlaag wordt gebracht zorgt dit voor een reactie van de huid. Door de plotselinge kou verbetert de bloedtoevoer en dus de aanvoer van zuurstof naar de cellen. Een van zuurstof voorziene cel gebruikt zijn energiebronnen optimaal. Daardoor versterkt deze methode de werking van de werkzame stoffen op de huidcellen. Voorbeeld van huidverbetering met behulp van cryotherapie is de Cryolift . Bij een IceMask wordt de huid niet bevroren maar gekoeld, maar het principe is vergelijkbaar.

De Cryolift is een huidverstevigende en verjongende behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van actieve ingredienten die door middel van een koelapparaat (de Cryolift) in de huid worden opgenomen. Deze actieve ingredienten zijn: celextracten, collageen, elastine, vitamine A, C, E en F. De behandeling begint met een peeling van de huid. Dit zorgt voor een betere werking van de Cryolift, omdat alle dode huidcellen worden verwijderd en zo de werkzame bestanddelen beter de huid kunnen intrekken. Vervolgens wordt het werkzame serum aangebracht op de huid. Daarna wordt een apparaat dat tot -18 graden Celsius is gekoeld met kleine ronddraaiende bewegingen over de huid heen gewreven om een betere verspreiding in het weefsel te verkrijgen. De Cryolift werkt op de getekende en vermoeide huid waardoor deze aan stevigheid wint en opnieuw gaat stralen. De Cryolift wordt onder andere uitgevoerd bij Kliniek Laurium in Woerden. De behandeling duurt gemiddeld 20 minuten. Het resultaat is zichtbaar na 3 behandelingen. De kosten? Vanaf 150 Euro per behandeling.

De werking van de The IceMask berust op hetzelfde principe maar is veel milder dan de Cryolift. Het IceMask wordt door middel van een vloeistof geactiveerd waardoor een medische klasse gezichtsmasker van kunstzijde ontstaat. Dit wordt op het gezicht aangebracht en blijft 10 minuten zitten. Door de koelende werking (de huid koelt 5 graden af) wordt het collageen versterkt. Verder zorgt het masker voor extra hydratering, comfort en ontspanning. 

Gerelateerde berichten