Esse Organic Skin Care is sinds kort beschikbaar in Nederland voor verkoop via de schoonheidssalon. De lancering van Esse vond plaats op de Beauty Trade Special 2009.  Het nieuwe merk wil de meest gevanceerde biologische huidverzorgingsproducten ter wereld leveren en positioneert zich als  ‘groene cosmetica’. Esse heeft een complete salonlijn en een complete consumentenlijn: diverse maskers, toners, exfoliators (peelings), cleansers, gezichtcrèmes(dag en nacht), bodylotions, serums, tissue oils, body oil en make-up removers. 

 

Esse is begaan met de biologische beweging en is biologisch gekwalificeerd door Ecocert Frankrijk. In het kort bevat biologische huidverzorging kruiden, oliën en extracten die zijn geproduceerd zonder synthetische pesticiden, mest of genetisch gemodificeerde ingrediënten. Dat betekent dat de producten beter zijn voor het milieu en minder schadelijke stoffen achterlaten op de huid.

Daarnaast is Esse  een geaccrediteerde leverancier van PytoTrade Africa. PhytoTrade Africa is Afrika’s enige ondernemingsorganisatie die zich wijdt aan het ontwikkelen van fair trade en milieuvriendelijke, natuurlijke producten. Esse neemt actief deel aan verschillende projecten in Afrika en focust op de ontwikkeling van de bevolking en gemeenschappen.

Enkele unieke werkzame bestanddelen van Esse zijn:

• Een hoge dosis van krachtige antioxidanten – rooibosextract, marula-olie, vitamine A acetaat, vitamine C palmitaat, boskamperextract, vitamine E en druivenpitextract. Rooibos is relatief nieuw maar heeft bewezen krachtiger te zijn dan bijvoorbeeld groene thee-extract.

• Afrikaanse extracten zoals sutherlandia, kigelia, boskamper, buchu en aloë ferox worden gebruikt om de unieke kwaliteiten van oliën te reguleren en de immuunwerking in de huid.

• Afrikaanse oliën zoals baobab, marula, yangu en mankette worden gebruikt voor hun werking die beschermt tegen schadelijke UV-straling en biedt de huid zeer waardevolle omega vetzuren.

• Esse producten imiteren het vetgehalte van de huid en gebruiken omega 3, 6 en 9 in een uitgebalanceerde combinatie, naast de toelevering van phytosterolen, triglyceriden, squalene en andere onderdelen die de huid bescherming bieden.

Gerelateerde berichten