Esther Jacobs, bekend van haar Coins for Care actie en deelname aan Expeditie Robinson, vertelt op Beauty Salon dimensions een inspirerend verhaal over het waarmaken van dromen. Dit doet zij op zondag 25 september tijdens de bijeenkomst ‘Aandacht voor starters’. Jacobs geeft motivatiespeeches en workshops over anders denken. Haar uitgangspunt is: ‘Als je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.’ Ze schrijft boeken en columns en coacht ondernemers en particulieren die hun dromen willen realiseren. 

Geen saaie theorieën

Op Beauty Salon dimensions komt Jacobs vertellen hoe ze met Coins for Care zonder ervaring, netwerk of budget 16 miljoen euro wist in te zamelen voor goede doelen. Ook geeft ze andere slimme en praktische tips om als beginnend ondernemer gebruik te maken van je eigen kracht. Over haar workshops zegt Jacobs: “Ik heb geen saaie theorieën en spreek vanuit mijn eigen ervaring. Veel van mijn inspiratie haal ik uit mijn reizen die ik naar meer dan 100 landen heb gemaakt. Mijn ervaringen als deelnemer aan Expeditie Robinson bieden inzichten en paralellen met het bedrijfsleven. Het is mijn passie om mensen en organisaties te helpen hun grootste uitdagingen in kleine stukjes te hakken, en zo stap voor stap hun dromen te realiseren.”

Alvast 5 concrete tips

Jacobs geeft als voorproefje op haar presentatie op Beauty Salon dimensions alvast vijf concrete tips voor beginnende schoonheidsspecialisten. “Mijn eerste tip: Begin! Als je niet begint, gebeurt er niks. Daarna moet je praten over je droom, want als anderen het niet weten, kunnen ze je ook niet helpen. Verder moet je doorzetten. Je komt waarschijnlijk veel moeilijkheden tegen en als je dan niet doorzet, kom je niet waar je zijn wilt. De vierde tip: Kies voor je gevoel. Soms sta je voor een keuze en wil je doen wat je gevoel je zegt. Terwijl rationeel gezien, mensen om je heen iets heel anders zeggen. En verder is het belangrijk om creatief te zijn. Je moet uitdagingen zien in plaats van problemen. Als je deze tips ter harte neemt, kom je op plekken waar je normaal niet komt.” 

Bijeenkomst ‘Aandacht voor starters’

Buiten Esther Jacobs, die deze bijeenkomst voorzit, is de schoonheidsspecialiste van het jaar 2011, Mireille Hogenhuis, ook aanwezig om extra tips te geven over het opstarten van een eigen onderneming. Een paneldiscussie aan de hand van stellingen is tevens onderdeel van het programma. Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met ANBOS georganiseerd. ‘Aandacht voor starters’ begint zondag 25 september om 13.00 uur in trendlounge hal 7.

Gerelateerde berichten