Hoe klein jouw etalage misschien ook is, het is toch een eerste indruk die een passant van jouw salon of studio krijgt. Niet iedereen kan zich een etaleur veroorloven en soms ontbreekt het ook aan creativiteit om er écht iets pakkends en leuks van te maken. Met deze tips wordt etaleren bijna een eitje!

Vertel een verhaal
Een verhaal vertellen is ontzettend belangrijk. Het plaatje in de etalage moet rond en kloppend zijn. Het moet de passant een gevoel van beleving geven, iets wat ze zelf ook wil. Door een verhaal te vertellen, wat bijvoorbeeld kan aansluiten op een thema of jaargetijde, maak je toekomstige klanten nieuwsgierig genoeg dat ze jouw salon binnen zullen stappen om er meer over te weten te komen en – beter nog – een afspraak te maken.

Licht één product uit
In plaats van al je noviteiten uit te stallen, kun je er ook voor kiezen om maar één product of productlijn te tonen. Je kunt dit nog aantrekkelijker maken door wat mysterie te gebruiken. Scherm een deel van je etalage bijvoorbeeld af, waardoor alleen dat ’tipje van de sluier’ overblijft. Zo maak je voorbijlopende klanten nieuwsgierig naar wat je nog meer te bieden hebt.

Belichting
Goed licht in een etalage is belangrijk, want hierbij zet je jouw product letterlijk in de spotlight. Zo kun je er voor kiezen om dynamische verlichting toe te passen. Een etalage waar beweging inzit, zal meer aandacht van het winkelende publiek trekken omdat het onderscheidend is. Luxueuze etalageverlichting is ook een echte ijsbreker: door te spelen met licht, schaduw en lichtintensiteit kun je op subtiele wijze verschillende accenten leggen in je etalage.

Bloemen en nog eens bloemen
Zeg nu zelf, bijna iedereen wordt toch vrolijk van bloemen? Ze zijn er in alle maten, kleuren en geuren! Of je nu kiest voor tulpen of narcissen, pioenrozen of gladiolen, jouw etalage verandert direct in een positieve vibe. Wil je snel een groots en vrolijk effect? Dan zijn 3D vouwbloemen ideaal. Voor een meer romantisch effect kun je beter kiezen voor een elegante bloesemrank. Met een mooi veldboeket haal je direct de zomer binnen én is de bloementrend van 2022. Kies je voor kunstbloemen (die echt prachtig zijn!), dan heb je er maandenlang profijt van.

Gerelateerde berichten