Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Extensions voor de…neusharen. Is dit een grap? Instagram is een podium voor de meest bizarre beautytrends en -experimenten. Hoe bijzonder het experiment ook is, er zijn altijd mensen die er wel iets in zien. De neushaarextensions zijn daar een mooi voorbeeld van.

Wimper- en wenkbrauwextensions

Met extensions kun je volume toevoegen aan de natuurlijke wimpers en wimperhaartjes verlengen. Sinds een aantal jaar bieden extensions ook uitkomst voor mensen die weinig wenkbrauwhaartjes hebben of bij wie deze haren heel licht zijn. Op deze manier krijg je wimpers en wenkbrauwen waarvan je altijd al gedroomd hebt. Het is een mooie manier om het gezicht (en dan vooral de ogen) sprekender te maken zonder make-up. 

Aanvullende behandeling

In Amerika zijn de exclusieve wimper- en wenkbrauwsalons niet meer te tellen en ook in het Nederlandse straatbeeld duiken deze salons steeds vaker op. Daarnaast kan het een goede aanvullende behandeling zijn naast je reguliere behandelingen als beautyprofessional in bijvoorbeeld de schoonheidssalon, de nagelstudio of als visagist. Wimper- en wenkbrauwextensions zie ik als een mooie behandeling, waarmee je mensen echt kunt helpen. Geen gedoe meer met wenkbrauwpotloodjes en -poeders, mascara en wimperkrultangen. Liever toch wat extra versteviging, dan kun je alsnog mascara gebruiken. De nieuwste ‘trend’ vind ik persoonlijk wat moeilijker te begrijpen. Waarom zou je je neusharen willen verlengen? Is dit een grap? 

Instagram

Instagrammer @gret_chen_chen besloot vanuit kunstzinnig oogpunt haar neusharen te verlengen. Terwijl de meeste mensen hun neusharen zouden trimmen, geeft deze dame aan dat je er ook voor kunt kiezen om ze langer te laten en zelfs te verlengen. Ik betwijfel trouwens of extension hier wel het goede woord is, want in feite plak je de verlenging niet daadwerkelijk aan de neusharen. Wat mij betreft ziet het er uit alsof er iets uit je neus kruipt. 

DIY

Ben je toch wel benieuwd hoe je dit doet en wil je het eens proberen bij jezelf of bij je klant? Het is (helaas) heel eenvoudig:

Breng lijm aan op de wimperextensions. Maak een cirkel van de extensions en plak ze in je neus.

Ik hoop dat dit experiment niet het straatbeeld haalt en de neushaartrend snel weer verdwijnt. Wat vind jij?

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten