Spijbelen, onwennig en tegelijkertijd cozy en luxe
Om weer aan het werk te zijn na twee weken vakantie voelt heerlijk. Deze maand werk ik één dag minder in mijn praktijk. Ik heb cliënten gevraagd om hun afspraak te verzetten. En vandaag zit ik, nadat er lange tijd geen letter op papier is gezet, te schrijven voor mijn nieuwe programma. Het voelt als spijbelen, onwennig en tegelijk zo cozy en luxe om tijd te hebben voor het creëren van nieuwe plannen. Ik startte deze ijskoude winterochtend met yoga en het gezellig maken van mijn kantoor. Kaarsje aan, thee en zachte achtergrondmuziek. Mmm, geen slecht begin van de dag.

Ongelimiteerde tijd in de hammam
Een paar weken geleden was ik in Berlijn, wat een superfijne stad. Manlief, onze pubers en ik hadden spontaan een over-the-top luxe hotel geboekt met een soort privélift naar de hammam en sauna. Het was intens genieten van de ongelimiteerde tijd in de hammam. De warmte en de rust gaven mijn lichaam weer nieuwe energie. Het twee uur durende ontbijt en de overvloed aan fijne restaurants zorgden ervoor dat we het grootste gedeelte van de dag lachend en etend hebben doorgebracht. Mocht je binnenkort naar Berlijn gaan, dan mag je restaurant Umami niet overslaan. Ik denk dat ik nog nooit zo lekker Indochinees heb gegeten. Er zijn daar zo ontzettend veel leuke winkels, exposities en bio-tentjes dat ik zeker in het voorjaar weer een keer ga. Maar ik dwaal af…

Dit irriteert me mateloos
Door even afstand te nemen van mijn business zag ik dat er iets niet meer klopte. Lange tijd heb ik geen nieuwsbrief of blog geschreven. Ik kon geen nieuwe cliënten meer aannemen, mijn praktijk was te vol. Mijn huidverzorgingslijn compleet uitverkocht. En de nieuwe productlijn laat langer op zich wachten dan ik had verwacht. Ik had mezelf een vrijbriefje gegeven om me te verschuilen achter “te druk” en ik deelde niets meer. Niet offline en niet online. Dit irriteerde me mateloos. Toen ik vijf jaar geleden begon met Colour&Spice nam ik me voor om vooral ook veel tijd te besteden aan mijn liefde voor PR en het delen van leuke items. Tijdens mijn “Berlijn Retreat” kwam ik erachter dat ik dat heb gemist. Enorm.

Het vieren van schoonheid in al zijn vormen
Alle stappen in mijn onderneming zijn organisch ontstaan. En nu voel ik dat mijn volgende stap niet gaat over uitbreiden, maar over zuiveren en delen. En toch… hoe kan het dat ik me altijd een beetje schuldig voel als ik achter de schermen bezig ben met mijn vak? Het is toch een hele aparte mindset dat “werken” in mijn hoofd betekent… coachen en behandelen. Ik ga daarom de maand februari officieel benoemen tot de “liefde voor mijn vak”-maand en dat betekent dat er tijd vrij moet worden gemaakt voor creëren. Het vieren van schoonheid in al zijn vormen. Je zou me moeten zien zitten, omringd met vakliteratuur en stapels magazines en wow, wat voelt dat lekker.

Iedere vrouw heeft het soms nodig om op te laden en weer focus te krijgen op wat wel en niet belangrijk is. Ook vakvrouwen zoals wij.

Doe jij mee, met de “Februari: liefde voor mijn vak”-maand? Waar ga jij deze maand tijd voor vrij maken?

Liefs Natascha 

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten