De nieuwste methode om je voeten te verwennen is de zogenaamde Fish Spa waarbij visjes je huid op natuurlijke wijze peelen en masseren. Je laat je voeten bungelen in een bak met honderden Garra Rufa visjes en die knabbelen je dode huidcellen er af. Het geeft je een licht tintelend en kietelend gevoel en daar moet je wel tegen kunnen. De Zwaluwhoeve in Harderwijk is het eerste beautycentrum dat deze behandeling aanbiedt.

De Garra Rufa visjes, in Nederland ook wel bekend als het knabbelvisje of Dr. Fish, komt oorspronkelijk uit een natuurlijk meer nabij Sivas (Turkije).  Daar wordt het visje in kuuroorden gebruikt voor de behandeling van diverse huidaandoeningen zoals psoriasis. Dick van Gerwen, dermatoloog, is bekend met de knabbeltherapie. Hij ziet het als een soort folkloristisch, cultureel  fenomeen. “De visjes eten de schilfertjes van de huid, net als de visjes die de tanden van haaien schoon eten. Meer gebeurt er eigenlijk niet “. Volgens deze arts mag je dan ook geen (blijvend) resultaat verwachten voor bepaalde huidaandoeningen.

Maar natuurlijk is het wel een bijzondere beleving als honderden visjes aan je huid knabbelen. Een bijkomend effect is dat je voeten heerlijk ontspannen in het water, waar levende visjes bijna zachtstrelend masseren. Een bijzondere ervaring om een keer mee te maken!

Dat vonden vele BN-ers ook die bij de Zwaluwhoeve deze behandeling probeerden. Bekijk hier het filmpje.

{youtube}

Gerelateerde berichten