Als je er goed uitziet, voel je je vanzelf beter. Er goed uitzien helpt je ook meer zelfvertrouwen te krijgen. En dat is precies wat de stichting Look Good Feel Better voor vrouwen én mannen met kanker wil bereiken. Al jarenlang zet de stichting zich op allerlei vlakken in om voor mensen met kanker een positieve schakel te zijn in het ziekteproces.

Vanaf 4 februari, Wereldkankerdag, organiseert de stichting opnieuw de succesvolle actie ‘Geef een glimlach cadeau’. In deze maand geven vele schoonheidsspecialisten belangeloos verwenbehandelingen voor vrouwen met kanker, zodat ze zich even niet ziek hoeven voelen.

Verwenmomenten voor vrouwen met kanker
Het succes van de actie ‘Geef een glimlach cadeau’ is niet meer te stuiten. In samenwerking met een aantal partners die dit financieel mogelijk maken en schoonheidsspecialisten die hun tijd ter beschikking stellen. In de maand februari kunnen vrouwen met kanker een gratis verwenbehandeling boeken bij een aangesloten schoonheidsspecialiste in de buurt.

Via de speciale website www.geefeenglimlachcadeau.nl kunnen zowel kankerpatiënten als schoonheidsspecialisten zich aanmelden. De schoonheidsspecialisten stellen minimaal 5 behandelingen in de maand februari beschikbaar. Op de website is een protocol en richtlijn voorhanden om te voorkomen dat er tijdens de behandeling dingen gebeuren die niet de bedoeling zijn. Zo kun je bijvoorbeeld beter niet epileren omdat hiermee gemakkelijk wondjes kunnen ontstaan. De huid van een kankerpatiënt is immers kwetsbaarder. “Het is bijzonder om te zien hoe enthousiast iedereen is. Sommige schoonheidsspecialisten geven in februari wel 20 behandelingen!”, vertelt de directie trots. “Wij leveren van alles aan zoals een persbericht en een communicatie toolkit waarmee ze op social media en in de lokale media aandacht kunnen besteden aan deze actie, maar uiteindelijk gaan ze er zelf mee aan de slag. Zo benaderen sommigen de plaatselijke middenstand om een gebakje te regelen of bij de bloemist een bloemetje. Voor je eigen salon biedt deze actie daarnaast de mogelijkheid om te laten zien dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Hiermee bereik je mensen die je anders niet zou bereiken.”

Geen patiënt maar cliënt zijn
Voor vrouwen en mannen met kanker is zo’n gratis verwenmoment een heerlijke ervaring waarbij ze even nergens aan hoeven te denken. Even geen patiënt, maar cliënt zijn! Een moment om te ontspannen en te genieten van de zachte aanraking van de schoonheidsspecialist. “De reacties die we van patiënten krijgen zijn hartverwarmend en ontroerend. Voor sommigen is een verwenbehandeling het startpunt geweest voor de weg omhoog. Mensen met kanker en hun dierbaren hebben al een zwaar traject doorlopen en we zijn dankbaar als wij daar een kleine positieve schakel in kunnen zijn”, aldus één van de schoonheidsspecialisten die jaarlijks meedoet.

Gun jij vrouwen met kanker ook een gratis verwenmoment? Geef je op via het inschrijfformulier op www.geefeenglimlachcadeau.nl.

Gerelateerde berichten