Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!
[wd_asp id=1]

Geef jij Vintage schoonheidsbehandelingen?

Inmiddels is het 30 jaar geleden dat ik zelf mijn diploma schoonheidsspecialiste heb behaald.
Ik vind het zo ontzettend jammer dat de meeste schoonheidsbehandelingen die gegeven worden nog steeds zo zijn als in die tijd.

Tijden veranderen, ondertussen zijn er vele mooie, nieuwe technieken en producten. 
Zelf ben ik een groot fan van intense glycolpeelings en microdermabrasie, deze geven direct prachtig resultaat.

Een scrub of lysing in een behandeling is erg vintage en zijn producten die de consument perfect thuis kan gebruiken. Een vapozone die 20 minuten stoomt of een masker wat een half uur in moet trekken zijn niet ‘anno 2016’ te noemen.

De consument wordt steeds kritischer en diegene die geld uit willen geven aan behandelingen zijn vaak de personen die een druk leven hebben en thuis weinig tijd uit willen trekken aan huidverzorging. Deze mensen verwachten veel resultaat in een korte tijd. Ze verwachten ook een moment van rust als ze bij je in de stoel liggen. Zet ontspannende muziek op en dan bedoel ik niet de dolfijnen of de vogels, maar bijvoorbeeld Ibiza lounge muziek.

Start de behandeling met een was-mousse in plaats van de milk en lotion en vertel dat dit een snel product is voor thuisgebruik. De vapazone kan prima vervangen worden door warme kompressen en inmiddels zijn er vele maskers die binnen 10 minuten hun werk hebben gedaan. Nog mooier is het gebruik van koudlaser of mesotherapie, waarmee je de ingrediënten diep in de huid sluist en de bloedsomloop, collagene en elastine vezels in de huid stimuleert. Geef de klant de keuze of ze een massage in de behandeling wil, niet iedereen houdt namelijk van hetzelfde. Wees creatief en denk mee met je klant.

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten