Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Wat is nu precies het verschil tussen gel en acryl? 
Omdat ik deze vraag vaker krijg, ga ik een poging wagen hier een antwoord op te geven.

Wat is gel?

Het systeem met gel en lampen voor de nagels, is voortgekomen uit de techniek van de tandheelkunde. Het systeem bestaat uit een zelfnivellerende gel die in enkele minuten uithard door het bloot te stellen aan ultra-violet licht, ofwel een UV-lamp.

Voordelen van gel t.o.v. acryl:
– gel heeft geen geur
– gel wordt pas hard in de UV-lamp
– gel kristalliseert niet
– je gebruikt 1 substantie bij het gebruik van gel

Gel wordt gebruikt voor het verstevigen en verlengen van natuurlijke nagels.

Wat is acryl?

Acryl bestaat uit een liquid (vloeistof) en poedersysteem. Wanneer je de poeder met de liquid samenvoegt, ontstaat er een zachte substantie, welke na enkele minuten uithardt aan de lucht. De oppervlakkige uitharding van acryl is 3 tot 5 minuten. De totale uitharding van acryl duurt 48 uur. 

De poeder bestaat uit kartelachtige bestanddeeltjes, die makkelijk aan elkaar hechten en zo voor de sterkte zorgen. De liquid is de basis van een acrylsysteem. De blauwe, geurende vloeistof zorgt ervoor dat er samen met de poederdeeltjes een sterke, flexibele, lang houdbare verlenging of versteviging ontstaat. De schokbestendige bestanddelen zorgen voor de duurzaamheid van de nagel. 

Voordelen van acryl t.o.v. gel:
– acryl heeft geen lamp nodig
– met acryl kun je sneller styleren
– acryl plakt niet
– acryl hardt meteen uit

Ook acryl wordt gebruikt voor het verstevigen of verlengen van de natuurlijke nagel.

Het verschil?

Jij als nagelstylist zal qua stileren verschil merken. Acryl wordt direct hard en je moet een grovere vijl gebruiken om de nagel in model te brengen. Gel heeft een lamp nodig om uit te harden en hierbij kan je een zachtere vijl gebruiken om de nagel te modelleren. 

Elke stylist heeft zo zijn of haar voorkeur voor het werken met acryl of gel. Sommigen leren een van de twee technieken tijdens de opleiding en sommige leren beide technieken aan, maar vinden vervolgens één van de twee fijner werken.

Tijdens mijn opleiding heb ik beide technieken aangeleerd. In mijn salon werk ik het meeste met acryl, hoewel ik gel ook leuk en fijn vind om mee te werken. Ik oefen regelmatig met beide om in de technieken up-to-date te blijven. 

Heb jij nog meer vragen? Stel ze gerust hieronder! Ik geef graag antwoord. 

Groet,
Saida

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten