VNU Exhibitions en Marjanne Riemens Communicatie (MRC) organiseren dit jaar voor de derde keer de Beauty Press Innovation Award. De vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van de Beautyvakbladen Estheticienne, de Schoonheidsspecialist, Kosmetiek, de Beautysalon en Huidmagazine kwam op 19 februari in Utrecht bijeen. Zij beoordeelden de ingezonden producten en het persmateriaal op innovatie, verpakking en uitstraling, ingrediënten en merchandise. Uit het totale aanbod van 39 noviteiten zijn 10 kanshebbers geselecteerd (in willekeurige volgorde):

Photo Reserve/Institut Esthederm van Consulta

Photo Reserve is het ideale product voor een huid met pigmentatiestoornis. Het is het enige zonneproduct dat de huid verheldert tijdens blootstelling aan de zon. De huid wordt lichter in de zon, terwijl de gebruiker veilig zont.   

Soin Professionnel Expertise Contour Yeux/Collin van Consulta

Dit product is een oogpatch met een ultradunne batterij. De stroom sluist de werkzame stoffen beter in en vermindert rimpels rond de ogen met 22% na de eerste behandeling.

The MAX crème/Image Skincare van Gabson Cosmetics

The MAX kent professionele eigenschappen, maar is toegankelijk voor een groot publiek. The MAX crème is een van de eerste crèmes waarbij twee verschillende stamcellen van planten in een revolutionaire formule zijn ontwikkeld.  

Gel rénovateur yeux/Jean d’Arcel van MB Cosmetics

De gel rénovateur yeux is een innovatieve ooggel op basis van stamcellen uit de appel. Het product heeft een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke verpakking als roll-on applicator, vergelijkbaar met een deodorant-roller. Hierdoor kan de gel zeer doelgericht opgebracht worden.

Performance 3d eye van Dr. Grandel

Deze high-tech oogverzorging van de nieuwste generatie corrigeert ouderdomsverschijnselen van de oogzône.

Mattifying Balancer/Manage your skin van Florint. Een evenwicht herstellende verzorging voor de vette mannenhuid: ‘Uitstraling gewenst, glimmen ongewenst’.

Mattifying Balancer/Manage your skin van Florint

Een evenwicht herstellende verzorging voor de vette mannenhuid: ‘Uitstraling gewenst, glimmen ongewenst’.

HannaH Clear Cleansing Oil van Hannah SIRC

‘Back to the basic’ voor een zuivere en gezonde huid, zoals de natuur het oorspronkelijk bedoeld heeft. De cleansing oil is een unieke manier van gezichtsreiniging op basis van natuurlijke oliën.

Lightening serum/Rejuvi van Hulscher Cosmetics

Dit serum maakt de huid egaler en lichter en vermindert pigmentvlekken. Het serum bevat Algowhite dat remmend werkt op het hormoon Endotheline-1. Dit hormoon gaat op de wand van de melanocyt zitten en geeft een seintje aan deze cel tot het vormen van melanine.

Coffee Berry, Slimming Body Complex/Priori Skincare van Beauty Injection

De Coffee Berry is een natuurlijke bodylotion die verstrakkend en verstevigend werkt. 

Night Contouring/Reviderm van MB Cosmetics

Deze nachtcrème bevat de innovatieve anti-aging werkstof AGF (AntiGlycatie Formule) tegen ‘versuikering’.

Na de selectie van de vakpersjury uit bovengenoemde producten kiest een consumentenjury, bestaande uit vertegenwoordigers van Sanoma, Inge de Munnik en Coen Wulms, op 5 maart een top 3.  De feestelijke uitreiking van de prijzen vindt plaats op maandag 22 maart om 11.00 uur in de trendlounge van Beauty Trade special, die van 20 tot en met 22 maart wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.  

Bekijk hier de uitreiking van de Beauty Innovation Award op de Beauty Trade Special 2009

{youtube}

Gerelateerde berichten