VNU Exhibitions, organisator van de vakbeurs Beauty Trade special, en Marjanne Riemens Communicatie (MRC) organiseren dit jaar voor de derde keer de Beauty Press Innovation Award. De vakjury kwam op 19 februari in Utrecht bijeen om de ingezonden producten en het persmateriaal te beoordelen op innovatie, verpakking en uitstraling, ingrediënten en merchandise. Uit het totale aanbod van 39 noviteiten zijn 10 kanshebbers geselecteerd.

Exposanten van Beauty Trade special kregen tot 12 februari de gelegenheid om per merk een beursnoviteit in te sturen. Na de selectie van de vakpersjury kiest een consumentenjury onder leiding van Beautydesk van Sanoma Uitgevers, op 5 maart een top 3. De feestelijke uitreiking van de prijzen vindt plaats op maandag 22 maart om 11.00 uur in de trendlounge van Beauty Trade special, die van 20 tot en met 22 maart wordt gehouden in Jaarbeurs Utrecht.

Twee locaties
De tien genomineerde producten worden op twee prominente locaties op de beursvloer gepresenteerd: in de displays bij de entree en in de trendlounge in hal 2. Ook krijgen de noviteiten aandacht tijdens de trendpresentaties die op alle beursdagen in de trendlounge worden gehouden. Tot slot is op maandag 22 maart een speciale persronde met onder andere bezoek aan de genomineerde merken.

Prijs
De winnaar van de Beauty Press Innovation Award krijgt een mooie trofee en publicaties in diverse magazines, waaronder een pagina in de shoppingguide Beauty2Buy van VNU Exhibitions en in het trendmagazine ESTETICA NL.

Top 10 op alfabetische volgorde:
• Beauty Injection (Coffee Berry, Slimming Body Complex)
• Consulta (Photo Reserve)
• Consulta (Soin Professionnel Expertise Contour Yeux
• Dr. Grandel GmbH (Performance 3d eye)
• Florint (Mattifying Balancer)
• hannah SIRC (Cleansing Oil)
• Hulscher Cosmetics (‘w’ Lightening serum)
• Gabson Cosmetics (The MAX crème)
• MB Cosmetics (Night Contouring)
• MB Cosmetics (Gel rénovateur yeux)

Juryleden
De vakpersjury bestaat uit vertegenwoordigers van de Beautyvakbladen:
Marco Jouret (hoofdredacteur Esthéticienne), Saskia Petit (hoofdredacteur de Schoonheidsspecialist), Patricia Akkermans (redacteur Kosmetiek), Martijn Swillens (hoofdredacteur de BeautySalon) en Marleen van Norden (hoofdredacteur Huidmagazine).

Toelichting producten genomineerden
Coffee Berry, Slimming Body Complex/Priori Skincare
De Coffee Berry is een natuurlijke bodylotion die verstrakkend en verstevigend werkt.

Photo Reserve/Institut Esthederm
Photo Reserve is het ideale product voor een huid met pigmentatiestoornis. Het is het enige zonneproduct dat de huid verheldert tijdens blootstelling aan de zon. De huid wordt lichter in de zon, terwijl de gebruiker veilig zont.

Soin Professionnel Expertise Contour Yeux/Collin
Dit product is een oogpatch met een ultradunne batterij. De stroom sluist de werkzame stoffen beter in en vermindert rimpels rond de ogen met 22% na de eerste behandeling.

Performance 3d eye/Dr. Grandel
Deze high-tech oogverzorging van de nieuwste generatie corrigeert ouderdomsverschijnselen van de oogzône.

Mattifying Balancer/Manage your skin
Een evenwicht herstellende verzorging voor de vette mannenhuid: ‘Uitstraling gewenst, glimmen ongewenst’.

Cleansing Oil/hannah Clear Skin Conditioner
‘Back to the basic’ voor een zuivere en gezonde huid, zoals de natuur het oorspronkelijk bedoeld heeft. De cleansing oil is een unieke manier van gezichtsreiniging op basis van natuurlijke oliën.

Lightening serum/Rejuvi
Dit serum maakt de huid egaler en lichter en vermindert pigmentvlekken. Het serum bevat Algowhite dat remmend werkt op het hormoon Endotheline-1. Dit hormoon gaat op de wand van de melanocyt zitten en geeft een seintje aan deze cel tot het vormen van melanine.

The MAX crème/Image Skincare
‘The MAX’ kent professionele eigenschappen, maar is toegankelijk voor een groot publiek. The MAX crème is een van de eerste crèmes waarbij twee verschillende stamcellen van planten in een revolutionaire formule zijn ontwikkeld.

Night Contouring/Reviderm
Deze nachtcrème bevat de innovatieve anti-aging werkstof AGF (AntiGlycatie Formule) tegen ‘versuikering’.

Gel rénovateur yeux/Jean d’Arcel
De gel rénovateur yeux is een innovatieve ooggel op basis van stamcellen uit de appel. Het product heeft een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke verpakking als roll-on applicator, vergelijkbaar met een deodorant-roller. Hierdoor kan de gel zeer doelgericht opgebracht worden.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten