Wat was het een geslaagde en vooral ook heel gezellige ochtend: de terugkomdag van de winnaars van de Beauty Award 2024. Op de prachtige locatie Kameryck in ’t Groene Hart kwamen de schoonheidsspecialisten op vrijdag 5 juli bij elkaar om bij te praten, ervaringen uit te wisselen en het volgen van een inspirerende training! Na een heerlijke lunch gingen de dames weer vol inspiratie en tevreden naar huis!

Wat hadden ze ernaar uitgekeken om elkaar weer te ontmoeten. De uitreiking van de Beauty Award was immers alweer even geleden: een prachtige gala-uitreikingsavond met zo’n 700 branchegenoten in het NBC op zondag 21 april 2024. Elkaar weer zien na de hectische periode van het winnen van de award in een stijlvolle en rustgevende omgeving was fijn.

Ervaringen uitwisselen
Al vanaf binnenkomst werden de ervaringen uitgewisseld en hoe herkenbaar was dat! Dat iedereen na het winnen van de award in een rollercoaster was beland behoefde geen toelichting: allen werden door klanten, vrienden, familie en leveranciers overladen met felicitaties, bloemen en cadeaus. Dat er zoveel op ze af zou komen, hadden ze van tevoren niet kunnen bedenken, maar het werd (en nog steeds!) wel als een fantastische ervaring beschouwd. ‘Goud in handen’, ‘het voelt als een sprookje’ en ‘zo trots als een kind’ waren enkele van de vele enthousiaste reacties.

Nadat alle ervaringen onderling waren uitgewisseld, gaf Anke Slegtenhorst een inspirerende presentatie met als titel ‘De mythe van succes door drukte’, waarna werd ingegaan op de gevleugelde uitspraak ‘Ik heb geen tijd’. Want heb je jezelf wel eens afgevraagd wat dit eigenlijk écht betekent als je dit zegt? Om vervolgens een analyse te doen van de huidige werkwijze en daarin de tijdverspillers te identificeren. Efficiëntie in bedrijfsvoering en het elimineren van tijdverspillers levert namelijk tijd op voor bijvoorbeeld zelfzorg, netwerken, teamontwikkeling of strategische planning. Om maar een paar tips te noemen.

Ook was er uitgebreid aandacht voor het belang van ambassadeurschap voor de Beauty Award. Immers, door het winnen van de award, ben je een inspiratie voor andere specialisten, versterkt het de reputatie van de branche en klantvertrouwen, bouw je een hechtere samenwerking op met media en influencers en bevorder je actieve deelname aan branche gerichte evenementen.

Drukke bedoening
Natuurlijk is de organisatie ook benieuwd wat het winnen van de Award de deelnemers heeft opgeleverd? Behalve dat het een leerzame ervaring is, een absoluut avontuur waarin je een heel helder beeld krijgt van je eigen organisatie én natuurlijk de prachtige titel als beste schoonheidsspecialist van het jaar, newcomer of the year, beste salonmedewerker van het jaar en beste schoonheidssalon van Nederland. Bij de meeste dames was het podiummoment het meest spannende van het hele traject! Maar vooral de hele rit naar dat moment toe, alle verschillende onderdelen zoals de Mystery Guest, wel of niet genomineerd, werd als super ervaren. Een leerzaam traject, waarbij persoonlijke ontwikkeling en meer duidelijkheid verkrijgen over je eigen bedrijf gemene delers waren.

Positieve reacties
De reacties na de terugkomdag waren heel positief: “Bedankt voor de leuke dag en heel leuk om iedereen weer gezien te hebben”, liet één van de enthousiaste dames weten. Een ander voegde daar aan toe: “Wat een inspirerende en gezellige dag en wat goed georganiseerd. En een nieuwe mogelijkheid om elkaar opnieuw weer te ontmoeten werd ook al aangehaald: ‘Op naar de volgende uitreikingsavond!’

Gerelateerde berichten