Wat was het een geslaagde en vooral ook heel gezellige ochtend: de terugkomdag van de winnaars van de Beauty Award 22. Op een prachtige locatie in ’t Groene Hart kwamen de schoonheidsspecialisten op maandag 22 augustus bij elkaar om bij te praten, ervaringen uit te wisselen en het volgen van een inspirerende social media training! Na een heerlijke lunch gingen de dames weer vol inspiratie en tevreden naar huis!

Wat hadden ze ernaar uitgekeken om elkaar weer te ontmoeten. De uitreiking van de Beauty Award was immers alweer even geleden: een prachtige gala-uitreikingsavond met ruim 600 branchegenoten in het NBC op zondag 24 april 2022. Elkaar weer zien na de hectische periode van het winnen van de award in een stijlvolle en rustgevende omgeving was fijn.

Ervaringen uitwisselen
Al vanaf binnenkomst werden de ervaringen uitgewisseld en hoe herkenbaar was dat! Dat iedereen na het winnen van de award in een rollercoaster was beland behoefde geen toelichting: allen werden door klanten, vrienden, familie en leveranciers overladen met felicitaties, bloemen en cadeaus. Interviews werden gegeven aan (lokale) media, vakbladen en ook werd menig winnaar gevraagd om hun verhaal te doen bij de radiozender. Dat er zoveel op ze af zou komen, hadden ze van tevoren niet kunnen bedenken, maar het werd (en nog steeds!) wel als een fantastische ervaring beschouwd.

Nadat iedereen haar verhaal enthousiast had gedaan, gaf Sabine Postma van ForYouMedia een leerzame presentatie over social media marketing. Nadat eerst de verschillende platforms die er zijn werden toegelicht werd het verschil uitgelegd tussen merkidentiteit en contentstrategie; hoe val je op bij (potentiële) klanten en wat is je onderscheidend vermogen? Wat is je kernboodschap en aan wie is je content gericht? Zomaar een paar vraagstukken die aan de orde kwamen. Ook werden tips gegeven hoe je je zichtbaarheid en bekendheid op de verschillende platformen kunt vergroten. En hoe actief zijn onze winnaars op TikTok? Daarnaast werden er ook nog tips gegeven om het succes van het winnen van de award langer vast te houden.

Drukke bedoening
Natuurlijk is de organisatie ook benieuwd wat het winnen van de Award de deelnemers heeft opgeleverd? Behalve dat het een leerzame ervaring is, een absoluut avontuur waarin je een heel helder beeld krijgt van je eigen organisatie én natuurlijk de prachtige titel als beste schoonheidsspecialist van het jaar, newcomer of the year en beste schoonheidssalon van Nederland. Bij de meeste dames had ‘het horen van je naam als winnaar’ tijdens de uitreikingsavond wel de meeste indruk gemaakt. Maar ook de hele rit naar dat moment toe, alle verschillende onderdelen zoals de Mystery Guest, wel of niet genomineerd, werd als super ervaren. Een leerzaam traject, waarbij persoonlijke ontwikkeling en meer duidelijkheid verkrijgen over je eigen bedrijf gemene delers waren.

Positieve reacties
De reacties na de terugkomdag waren heel positief: “Bedankt voor de leuke dag en heel leuk om iedereen weer gezien te hebben”, liet één van de enthousiaste dames weten. Een ander voegde daar aan toe: “Wat een inspirerende en gezellige dag en wat goed georganiseerd. En een nieuwe mogelijkheid om elkaar opnieuw weer te ontmoeten werd ook al aangehaald: ‘Op naar de volgende uitreikingsavond!’

Gerelateerde berichten