Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!

Ondernemers zijn er in allerlei soorten en maten. Elk groeiproces is anders. Daarom interviewde ik diverse ondernemers over hun bedrijf, drijfveren, tegenslagen en leermomenten. We delen groei voor groei met een kijkje in de ‘keuken’ bij andere ondernemers. Deze week was ik bij:

Naam: Caroline den Hollander

Bedrijf: Skindependent

Website: www.alpha-h.nl & www.skindependent.nl

 

Even voorstellen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Caroline den Hollander en ik ben de exclusieve distributeur van het Australische merk Alpha-H in Nederland en België. Dit merk richt zich specifiek op huidverbetering. Vanaf september voeg ik hier een tweede merk aan toe: ampullen die pure, hooggedoseerde en specifieke ingrediënten bevatten. Daarnaast geven we vanuit de Skindependent Academy merkonafhankelijke trainingen aan schoonheidsspecialisten.

 

Heb je altijd zelfstandig ondernemer willen worden?

Nee, allesbehalve! Mijn opa’s waren beiden zelfstandig ondernemer en mijn vader ook. Ik weet dat ik als kind meer dan eens hebt gezegd: ‘Geen idee wat ik wil gaan doen, maar één ding weet ik zeker, ik ga nooit voor mijzelf beginnen’. Dat is dus toch 180 graden gedraaid. En ik heb er geen seconde spijt van!

 

Wat is het mooiste wat je tot nu toe hebt bereikt?

De verhuizing naar een eigen kantoorpand met trainingsruimte en magazijn erbij! Dat mijn bedrijf vanuit het niets zo enorm gegroeid is dat die stap noodzakelijk was. Dat was het moment dat ik mezelf even moest knijpen.

 

Wat wil je in de toekomst bereiken?

Mijn grootste streven is om straks extra personeel te kunnen aannemen. Ik zou graag een stapje terug kan doen en meer een begeleidende rol krijgen zodat ik me kan focussen op de grote lijnen.

 

Waar heb je het meeste van geleerd?

Begin dit jaar werd ik ineens erg ziek en kon ik bijna twee weken niet werken. Toen kwam ik erachter dat ik best wat minder het gevoel mag hebben dat het niet goed gaat als ik er niet bovenop zit. Ik ben begonnen vanuit het niets en heb alles zo lang in mijn eentje gedaan. Ik heb daarom echt moeten leren om bepaalde dingen meer los te laten.

 

Waarom GROW Support? 

Er zijn vele coaches en ik heb voor Tom een andere gehad maar die kende de branche niet. Kort daarna ontdekte ik dat Tom ook gespecialiseerd is in bedrijfsgroei. Ik heb me direct aangemeld. Zijn ervaring, alles wat hij heeft gezien en gedaan op ondernemersvlak in mijn branche, het voelde meteen als de juiste mix van ervaring en support voor mij. Daarnaast kende ik hem al een beetje als persoon en ook die klik voelde goed.

Ik ga nu mijn derde jaar met hem in en ik wil hem niet meer kwijt. Ik heb enorm veel aan zijn tips, inzicht en frisse, nuchtere kijk op bepaalde zaken. Hij houdt me letterlijk en figuurlijk gefocust op ontwikkeling en groei. Iets wat ik persoonlijk heel erg nodig heb, want met alle dagelijkse beslommeringen schiet dat er vaak bij in. De stappen die ik de afgelopen twee jaar heb gezet had ik alleen nooit gemaakt. Hoe zonde zou dat geweest zijn!

 

Als je jezelf in één woord moest omschrijven welk woord is dat dan?

Perfectionist.

 

Tot slot: Welke tip zou je andere ondernemers geven?

Neem een coach in de arm; ECHT. Je remt en saboteert niet alleen de groei van je bedrijf, maar ook de groei van jezelf als persoon en zelfstandig ondernemer als je altijd alleen door blijft ploeteren. Op een zeker moment moet je de stap gewoon zetten om hulp in te roepen. Alleen al het gevoel dat je je het niet meer allemaal alleen hoeft te doen en er iemand is om mee te sparren. Dat geeft zoveel verlichting en ruimte in je hoofd. Als je een huis koopt of geld belegt schakel je ook een adviseur in. Dus bij zoiets belangrijks als je eigen bedrijf is dat net zo essentieel en waardevol!

 

Wil jij ook groeien met je onderneming? Plan hier een vrijblijvend gesprek met mij in.

Tom Sebastian

Gerelateerde berichten

Trending make-up looks

Je bent er vast nog niet mee bezig, maar voor we het weten is...

Lees meer

Puistjes, maar geen acne

Dat puistjes horen bij de pubertijd is een feit, maar puistjes op volwassen leeftijd...

Lees meer

Ondernemende Vrouw 2023

Wie mag de titel ‘Ondernemende Vrouw 2023’ dragen? De genomineerden in de categorie filantropie,...

Lees meer