Zelfs griezelen kan een feest zijn. Met Halloween stikt het van de monsters en spoken. Gelukkig zijn het alleen maar verklede kinderen en versierselen uit de winkel. Of toch? Hoewel het feest in Nederland nog niet écht voet aan de grond heeft gezet, is het in Amerika razend populair. Toch kan het voor je salon een leuke aanhaker zijn voor bijzondere of zelfs griezelige behandelingen…

Halloween wordt altijd gevierd op 31 oktober, dus je hoeft je nooit af te vragen op welke dag het gevierd wordt. Hoewel het in Amerika al vele jaren een hype is, zie je dat ook steeds meer mensen in Nederland en België ook Halloween gaan vieren. En iedereen kan het vieren, want Halloween is een feest voor kinderen, jongvolwassenen en ouderen!

Allerheiligenavond
In allerlei culturen en godsdiensten komen feesten voor waarbij de doden worden vereerd en boze geesten moeten worden weggejaagd. Bijvoorbeeld omdat ze één keer per jaar vrij rondzwerven over de aarde. Halloween is zo’n soort feest. In Engeland was de avond van 31 oktober vroeger ‘(All) Hallows’ Eve’, Allerheiligenavond. Christenen bereidden zich dan voor op de feesten van Allerheiligen en Allerzielen. Die gaan over de dood en het leven na de dood. Allerheiligenavond werd uiteindelijk afgeschaft als kerkelijk feest, maar thuis bleven de mensen het gewoon vieren. En toen ze naar Amerika verhuisden, namen ze het mee. Daar werd het een feest voor kinderen en jongeren, van peuters tot studenten.

Trick or treat!
Ook in de Nederlandse straten schijnen tegenwoordig de lichtjes van uitgeholde pompoenen met afschrikwekkende gezichten. Kinderen, verkleed als heks of skelet, bellen aan en roepen: Trick or treat! Geef me iets lekkers of ik haal kattenkwaad uit!

Heksen en puntmutsen
Waar denk jij aan bij Halloween? De redactie houdt het vooral op heksen, puntmutsen en spoken. We kunnen ons voorstellen dat je als nagelstylist of schoonheidsspecialist niet als een heks zal verkleden als je je klanten ontvangt, maar je kunt wél je salon of nagelstudio decoreren en omtoveren tot een echte Halloween-salon. Wanneer je aan Halloween denkt, denk je niet alleen heksen, maar ook aan pompoenen. Het is dan toch ook heel erg leuk om tijdens Halloween je salon op te fleuren met pompoenen. Maar je kunt er ook voor kiezen om slingers van pompoenen om te hangen en bladeren als extra decoratie te gebruiken. Het is namelijk wel herfst.

Halloween nagels
Als nagelstylist kun je met Halloween natuurlijk helemaal los gaan als je klanten voor nail art kiezen. Want hoe leuk is het om allerhande nail art thema’s te verzinnen om je klanten te verrassen. Als basis kun je de prachtige herfstkleuren gebruiken en de nagels opleuken met pompoenen, taferelen van heksen of spoken, bladeren of spinnenwebben. Laat je fantasie de vrije loop en laat ons weten wat jij deze spannende oktobermaand gaat doen!

Gerelateerde berichten