Ken je van die dagen dat je denkt dat je toe bent aan iets nieuws? Een nieuwe coupe? Ik heb al zo vaak een kappersafspraak gemaakt met de insteek om mijn haar drastisch te veranderen. “Knippen en verven mevrouw?” Natuurlijk, een andere kleur lijkt me best leuk! Eenmaal daar kies ik toch weer voor de veilige weg en wordt het weer alleen de pony bijknippen en de puntjes eraf, of af en toe eens highlights als ik in een goede mood ben.Vroeger heb ik zoveel verschillende kleuren gehad: lichtblond, donkerblond, lichtbruin, chocoladebruin, oranje en zwart, al was zwart een ‘verffoutje’. Op een gegeven moment was ik klaar met continu naar de Kruidvat gaan om een nieuwe kleur te kiezen. Dus, terug naar mijn eigen haarkleur.

Nu kijk ik al een aantal jaren tegen mijn eigen haarkleur aan en soms vind ik het gewoon saai. Dan verft een vriendin haar haren donkerrood, staat prachtig, en dan begint het bij mij weer te kriebelen. Maar ik geef niet toe, ik weet dat blond haar mij het mooiste staat. Misschien meer variëren met mijn kapsel?

In tijdschriften lees ik wel vaker haartips en op het moment zijn twee kapsels mijn favoriet: losse golven in mijn haar en de visgraatvlecht. Losse golven creëren was het idee van mijn kapster. Ik vertelde haar over mijn hair issues en dat ik niet wist hoe ik mijn haar nu leuker kon maken dan alleen los te dragen of een staart of knot. Zij kwam met het idee om met een stijltang losse golven in mijn haar te maken. Leuk, krullen wil ik wel! Maar, hoe maak ik krullen met een stijltang?

Het is heel simpel: je pakt een dikkere pluk haar, zet de stijltang in het midden van deze pluk, met je andere hand de pluk over de stijltang brengen en de stijltang vervolgens een keer rond draaien. Vergeet niet om de tang schuin te houden om een mooie krul te krijgen. Mocht je het in een instructiefilmpje willen zien, open dan deze link: http://www.youtube.com/watch?v=9g2CZwwKGSM.

De visgraatvlecht is een mooie vlecht die vaker terugkomt bij fashionshows en ik zie de vlecht ook vaker staan in modetijdschriften. Ik vond het altijd heel mooi eruit zien, maar ik wist tot op heden nog niet hoe je deze visgraatvlecht moest maken. Dit is wat lastiger om te maken, en des te langer je haar is hoe langer het duurt om een mooie vlecht te krijgen.

Om een mooie visgraatvlecht te krijgen moet je je haar in twee dikke plukken verdelen. Je pakt nu van een pluk aan de achterkant een klein plukje en brengt deze over de andere pluk naar voren. Dit plukje is nu dus bijgevoegd bij de andere dikkere pluk. Vervolgens pak je van deze pluk een klein plukje aan de achterkant en breng je deze over naar het andere gedeelte. Nu klinkt het misschien wat ingewikkeld, maar dit filmpje maakt het geheel duidelijk: http://www.youtube.com/watch?v=ctkXA4V0zTg&feature=fvwrel.

Belangrijk om te weten is dat je wel van te voren, bij zowel bij het gebruik van de stijltang als het maken van de vlecht, een verzorgend serum moet gebruiken. Zo maak je je haar antipluis en het verzorgt je haar. Enjoy!

 

Foto: Anouk Bos

 

Gerelateerde berichten