Selfies, we krijgen er geen genoeg van. Waar we ook zijn, mensen houden ervan zichzelf op de foto te zetten en deze te delen met de rest van de wereld. De 24-jarige Dain Yoon bracht de selfie-trend naar ‘the next level’. De harige selfie nail art is het huiveringwekkende resultaat.

Dain Yoon

Dain Yoon is een ‘visual illusion artist’ uit Seoul, Zuid-Korea. Ze gebruikt haar lichaam, gezicht en nagels als canvas om te spelen met illusies en percepties. Met make-up, verf en nagelproducten kan ze de meest fantastische creaties maken. In september was Dain te gast bij Ellen Degeneres. Ze kwam het podium op met meerdere ogen en lippen op haar gezicht die ze met make-up had aangebracht. Ze vertelde Ellen dat ze drie jaar bezig is met het creëren van kunst op haar lichaam.

Spelen met realiteit en perceptie

Dain gelooft dat haar lichaamskunst een spiegel is hoe mensen de wereld ervaren, iedereen ervaart haar kunst daarom op zijn of haar eigen manier. Dain: “Mensen leven in illusies. Ze zien alles op hun eigen subjectieve manier. Als mensen bijvoorbeeld naar de lucht kijken, denken de meesten dat de lucht blauw is. Maar eigenlijk bestaat de kleur van de lucht uit ontzettend veel verschillende tinten. Mijn lichaamskunst en illusies spelen met de realiteit en perceptie.”

Harige selfie nail art

De laatste nagelcreatie van Dain Yoon is nogal angstaanjagend, vind ik. Het design doet een beetje denken aan dat meisje uit ‘The Ring’ en daar kreeg ik nachtmerries van. Met nail art heeft Dain haar eigen gezicht op haar nagels nagemaakt. Tot zo ver is dat best knap en artistiek; je eigen mini-me op je nagels. Leuk idee voor Kerst? Het huiveringwekkende aan de hele nail art is dat ze lange haren aan haar nagelriemen heeft bevestigd. Of ze daar echt haar eigen haar voor heeft geknipt en geplakt, is niet duidelijk. Laten we hopen dat ze goedkope extensions of een pruik heeft gebruikt.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten