Het is weer voorbij; Beautyspot live edition heeft haar deuren weer gesloten. Nieuw dit jaar waren de Topic Theaters. Er was een Nageltrends Theater, een Nagelstyling Theater, een Mooie gezonde nagels Theater en een Vital aging Theater. Ieder Theater had een eigen programma met workshops en in sommige Theaters was er de mogelijkheid om zelf producten uit te proberen. 

Nadat ik bij het bestellen van mijn kaartje alle workshops in de Theaters heb bekeken, heb ik gekozen voor een aantal workshops in het Nageltrends Theater. De onderwerpen van de workshops spraken mij erg aan, mede ook omdat ik o.a. werk met de gelpolish die in dit Theater gebruikt werd. 

Mijn reis naar de Jaarbeurs begon zaterdag al goed… niet dus. De treinen reden niet vanaf Rotterdam dus ik moest met de bus naar Woerden en vandaar met de trein naar Utrecht. Dat zorgde voor zeker een uur meer reistijd dan normaal. Eindelijk op de beurs aangekomen, kon ik meteen door naar de eerste workshop. 

En dat was de workshop Social Media, gegeven door Tracey Lee. Erg leuke en leerzame workshop met goede tips waar je op moet letten om je zakelijke profiel op Facebook nog beter bij je (potentiële) klant onder de aandacht te brengen. Daarnaast ook goede tips mee gekregen voor het posten van je foto’s op Instagram. Na de workshop was er gelegenheid om samen met Tracey te sparren over hoe je het beste foto’s van je werk kunt maken. Tracey had heel veel materiaal meegebracht wat je met een beetje fantasie allemaal kon gebruiken voor het fotograferen van je werk. Ik denk dat alle deelnemers er wel door geïnspireerd zijn geraakt. Ik heb thuis meteen wat wijzigingen doorgevoerd voor het maken van mijn foto’s!

Daarna was er ‘Fashion Week behind the scenes’ met Debbie Hehanussa. Ik hou van fashion (mijn kast puilt uit) en ik ben verslaafd aan nagels. En de combinatie van fashion met nagels, in het bijzonder nail art, vind ik helemaal super! Deze workshop mocht dan ook niet op mijn lijstje ontbreken. 

We kregen een blik achter de schermen bij de New York Fashion Week, waarbij de nadruk lag op het maken van de nail art bij de outfits. Jeetje, wat een manuren gaan er in het bedenken van de ontwerpen en het uitwerken ervan! En bizar hoe lang van te voren de trends al bedacht worden! Heel gaaf om te zien hoe nail art tot ‘couture’ wordt verheven. Ik hou ervan! 

Als laatste heb ik aan de workshop ‘Starstruck Inspiration’ van Sascha Gossen deelgenomen. Sascha, die bekend staat om haar snelle maar effectieve en oh zo leuke nail art, liet wat leuke voorbeelden zien voor de feestdagen. En daarna mochten we zelf aan de slag met de nieuwe collectie.  En wat is hij weer mooi! Daar word ik hebberig van…

Na de workshops had ik nog wat tijd over, dus nog even de beurs over om te shoppen! Ik heb alvast wat ideeën op gedaan voor mijn kerstgeschenken voor mijn klanten en daar heb ik een en ander voor aangeschaft. En ik heb die mooie nieuwe collectie waar Sascha mee gewerkt heeft aangeschaft. Kon het niet laten…hahaha. 

Na nog even gesproken te hebben met een aantal Beautyspot-collega’s ben ik weer op weg naar huis gegaan, terugkijkend op een productieve, leerzame, inspirerende en gezellig beurs. 

Ik zeg, tot volgend jaar! 

Groetjes, Saida

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten