Helga Wouterse, eigenaresse van Instituut Helga Wouterse in Varik, is verkozen tot bestuurslid van de Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging (ANBOS), die de belangen behartigt van ca. 5.000 leden. Met haar ruim 22 jaar ervaring en verregaande inzet voor de branche, beschouwt de ANBOS Helga Wouterse als een grote aanwinst. De eigenaresse van het instituut dat is gespecialiseerd in huidverzorging, huidverbetering, huidklinische behandelingen en imageconsulting is blij om in deze functie nóg meer te kunnen betekenen voor de branche.

Grote inzet voor de branche

Naast het dagelijks bestuur bestaat de portefeuille van Helga Wouterse uit het organiseren van regiobijeenkomsten en de leiding over de sectie ‘Instituten met Personeel’. Helga was altijd al zeer actief voor de branche. Zo zat zij in diverse commissies van de ANBOS en werkte zij mee aan het opzetten van de HAM-code (Hygiëne, Arbeidsomstandigheden en Milieu) en aan het organiseren van symposia. Ook is zij medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van het personeelshandboek dat werd geschreven als leidraad voor instituten met personeel nadat de CAO-onderhandelingen vastliepen. Verdere bestuurlijke ervaring deed zij op in de – mede door haar opgerichte – stichting B.Connected, die onderwijs aan kansarme kinderen in Noord India steunt.

Uniek in Nederland

De Varikse Helga Wouterse neemt een bijzondere positie in de schoonheidsbranche in. Zij is de enige in Nederland die zowel de prijs ‘Beauty Award’ voor Beste Schoonheidsspecialiste (2001) als Beste Schoonheidssalon (2010) heeft gewonnen. Meer prijzen vallen er niet te winnen, maar haar rol in de verkiezing is allerminst uitgespeeld aangezien zij nu als expert in de vakjury zit. 

Kennis en ervaring delen

Helga Wouterse verheugt zich op haar nieuwe rol als ANBOS-bestuurslid: “Omdat ik nog elke dag in mijn instituut sta, cliënten behandel en mijn personeel aanstuur, heb ik een nauwe aansluiting met het vak. Daarnaast verdiep ik mij graag in ontwikkelingen, regelgeving en trends. Als bestuurslid kan ik deze kennis en ervaring nog meer inzetten voor en delen met de branche.”

Gerelateerde berichten