Toen ik  jaren geleden voor een cosmeticafabrikant werkte en naar Eckwalden (Duitsland) reisde, was ik verbaasd over de zuivere uitstraling die de vrouwen in dit dorp hadden. De tijd leek er stil te hebben gestaan, een stadje met slechts één biologische winkel en een evangelische boekhandel… geen verleidingen, geen fabrieken en geen haast.

Een lange tijd dacht ik dat deze gezonde, “less stress”-manier van leven zich weerspiegelt in een glanzende huid en heldere ogen. Na jaren behandelen en heel veel verhalen verder, kan ik met zekerheid zeggen dat er een veel belangrijker aspect is om voluit te stralen. De meeste vrouwen verlangen naar waardering. Als je ervoor kiest om jezelf te zien als iemand met een leven dat niet perfect hoeft te zijn maar dat je goed bent zoals je nu bent, helpt dat om onvoorwaardelijk liefde te voelen voor jezelf en je omgeving. Goed voor jezelf zorgen en tijd vrij maken om te luisteren naar je lichaam en je verlangens is daarom essentieel. Maar hoe doe je dat als je de hele dag druk bent met andere mensen aandacht geven?   

Mijn Holistic Beauty tips:

  • Ook al groeit mijn agenda mij boven het hoofd, ik schrijf dagelijks de dingen op waar ik dankbaar voor ben. Dankbaar zijn is je plicht om in vreugde te leven.
  • Het beste wat ik dit jaar heb gedaan is een week vrij nemen, zomaar, niks, geen afspraken, noppes. De tijd glipt aan je voorbij, als je kinderen hebt merk je dat misschien nog wel sterker. Als vrouw, zijn we geneigd voor iedereen te zorgen. Dat kan alleen als je eerst tijd maakt voor jezelf. Door stil te zijn, in je eigen ritme te komen; hoor, zie en voel je weer je innerlijke gids, je kompas. Nu plan ik wekelijks mijn droommiddag in, ik lees, schilder, trek me terug en geloof me het geeft een boost aan energie en inzicht.
  • Mijn bedrijf is een roddelvrije zone, ik weet zeker dat iedere gedachte een plek in je hoofd opeist. Ik heb dit ooit gelezen in het magazine van Oprah en vind het een gouden tip.
  • Iedere zomer maak ik een planning volgens het principe van “Your best year yet” van Jinny S. Ditzler. Het is een beetje Amerikaans, maar ik geloof er sterk in dat een doel zonder plan een droom blijft. Dit boek heeft een heldere manier om je doelen/dromen te verwezenlijken.

When there is light in the soul, there will be beauty in the person

Een tijdje geleden stuurde een cliënt mij deze prachtige zin door als dank voor haar behandeling. 

Ik wens jou voor nu… licht & schoonheid en geniet van wat er deze zomer op je pad komt!

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten